IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една неуправляема Tesla?

Автомобилът ускори сам, заби се в стената, твърди собственикът

Още една неуправляема Tesla?

Само преди дни съобщихме за инцидент с автономните технологии на Tesla, който причини катастрофа с екземпляр от модела Model S. Днес отново научаваме за такъв случай, но с другото предложение от гамата на американския производител на електрически автомобили - Model X.
Още една неуправляема Tesla?
При тази катастрофа става дума за спонтанно и непредизвикано ускорение на автомобила. Поне така твърди шофьорът, който във форума на
Tesla призовава производителя да спре доставките на модела докато не установи и отстрани проблема.

"Автомобилът напълно сам и неочаквано ускори до висока скорост, стана неуправляем и се заби последователно в саксии и стена на магазин", споделя пострадалият собственик.
Още една неуправляема Tesla?
Мъжът допълва, че е чист късмет, че инцидентът се е разминал без човешки жертви.

"Успях да навия волана, иначе колата щеше да се забие във витрината, зад която имаше хора. Късмет е, че се отървахме цели. Съпругата ми обаче пострада от отворилите се въздушни възглавници - има синини по горната част на тялото", казва той.
Още една неуправляема Tesla?
От
Tesla реагираха мигновено, като обявиха, че проверката им е показала, че катастрофата е станала по вина на водача.

"Анализът на софтуера показа, че колата не е била в автономен режим или с активиран автопилот. Автомобилът се е движел с 6 мили в час (около 10 км/час), когато педалът на газта е бил натиснат до долу", се казва в официалното становище.

Проверката обаче ще продължи, като предстои да разберем дали инцидентът е причинен заради проблем с технологиите или по-скоро става въпрос за баналното объркване на педалите, което шофьорите на коли с два педала нерядко правят.
Още една неуправляема Tesla?
Снимки: TeslaForum

Тагове: tesla model x
0 от 500
  • #29
    1 rate up comment 8 rate down comment
    VW Diesel for us! ( преди 7 години )
    карам си дизелчето и не ми пука за тебе и твойте уродливи електрички. а VW са най, ама казвам ти най най най добрите в дизелу. палим и карам. ъх! плащам нито за дузи и нито за сервиз ниту за 1,87 лв./л нафтец; ох дизълу да карам е гордост за мен
  • #28
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какви алгоритми бе вагонетко проста. Черната кутия казва какво се е случило - не е била активирана ситемата за автопилот, а е натиснат *** на газта.От там нататък уравненията ти от 4ти клас може да ги упражняваш в статиите за VW и техните емисии - там неизвестната стойност на емисиите на всеки VW ще е >> винаги по-голяма от стойността на всеки друг автомобил - доказано е вече от много по-умни от теб хора, трябва просто да го назубриш.
  • #27
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Иван Ласкин ( преди 7 години )
    *** :Д :Д :Д
  • #26
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до: Bo ( преди 7 години )
    до: BoПрочети пак. Жената /45г/ е сгрешила ***, на най бързо-изстрелвият се СУВ. Кое не е ясно?
  • #25
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Bo ( преди 7 години )
    На много хора не им харесва накуде вървят нещата с електрическите автомобили и все повече "дефекти" ще се появяват !
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Така като гледам снимките, вместо да паркира шофьора е паркирал в магазина...По-скоро вярвам, че е объркал *** на за спирачката с газта...
  • #23
    6 rate up comment 0 rate down comment
    VW Diesel for us! ( преди 7 години )
    Оказва се наистина, че е 45г Американка. Последните новини показват, че нейният съпруг също и има доверие и невярва, че алгоритмите на ТеслаМоторс са верни! Та така, сега остана да видим и математическото уравнение?х=Жена зад волана 'умееща да управява коли'у=Съпругат на женатаz=База данни/алгоритм на TeslaMotorsx+y>z ?
  • #22
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега стана модерно да се обвинява тесла, само че при тези коли всичко се записва в компа, като в черна кутия. Много пъти *** хора натискат газта вместо спирачката - поредните *** зад воланаОпитват се да дискредитират ТЕСЛА, но няма да им се получи. Всичко вече се записва и има доказателства - подобни опити за измъкване от вината не вървят при най-технологичните автомобили в света.
  • #21
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Иван Ласкин ( преди 7 години )
    Променете заглавието на : Още една *** зад волана!
  • #20
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Закривай !Американците стават да правят само кочини!