IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Top Gear бил провал

Зрителите критикуват шоуто, рейтингът пада

Новият Top Gear бил провал

Новият сезон на автомобилното шоу Top Gear не се радва на летящ старт. Дори напротив - новият водещ получи сериозна критика от медиите и зрителите, а резултатите показват, че и рейтингът на предаването е намалял, съобщава The ​​Sun.
Новият Top Gear бил провал
Джеръми Кларксън / Крис Еванс . Снимки: Ройтерс. Колаж: Automedia.bg

Донякъде всичко това е очаквано. Все пак задачата на новия водещ Крис Еванс въобще не е лека. Той трябва да замени лицето и сърцето на шоуто Джеръми Кларксън. А както изглежда феновете на предаването не са готови за подобни мащабни промени.

Първият сезон на новия Top Gear е гледан от 4,3 млн. зрители във Великобритания, или с 1,3 млн. по-малко от средния резултат на старото шоу. Резултатът е по-слаб от обещания от Крис Еванс - 5 млн. зрители, а The Hollywood Reporter твърди, че това е най-слабата гледаемост за откриващ епизод на предаването през последните 10 години.

Въпреки че Еванс получи масивна критика в медиите и в социалните мрежи, той заяви в своя Twitter профил, че предаването е истински хит.

"Аудиторията на епизода е 23%, или с цели 12% повече от първата серия на предишния епизод. Това са фактите!", написа новият водещ.

Най-добрият резултат на предишната поредица е 5,3 млн. зрители във Великобритания, или 27% от зрителската аудитория.

Дали уволненият Джеръми Кларксън в доволен от всичко това? Най-вероятно, въпреки че пред The Daily Mail той заяви, че не е гледал първия епизод. "Твърде зает съм с реализацията на новия си проект", заяви британецът.

Ричард Хамънд отказа коментар, докато възпитаният и учтив Джеймс Мей заяви: "Голям фен съм на новото шоу".

Дали новият Top Gear ще успее или ще се провали - предстои да разберем. Факт е обаче, в социалните мрежи вече вървят залози както за бъдещето на шоуто, така и за бъдещето на Еванс като негов водещ.

Още по темата:
Top Gear се завърна на екрана
Бившите от Top Gear вече снимат новото шоу
Ричард Хамънд и Джеймс Мей също аут от Top Gear






Тагове: top gear
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Топ Гиър вече ще е по Амазон Прайм и се казва The Grand Tour, това по ВВС е някакво менте с трагични водещи.
  • #10
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И двамата са дърти ол-игофрени за пенсиониране.
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Очакваше се. Лошо за ББС и добре за Амазон. Съгласен съм че г-н Кларксън е * ;) но предаването за автомобили си е преди всичко шоу, и техническите характеристики не са най-важното, а забавлението на публиката си беше добро, като започнем от плюнченето на автомобилните марки и стигнем до звездите които се правят на шофьори. Аз лично много се забавлявах, но не бих казал че съм получил кой знае каква информация за автомобилите от това предаване ;))).
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    пепер ( преди 7 години )
    Вече спряха Fifth gear и се носят слухове, че Кларксън може би ще привлече Тиф Нидал към новото им шоу. Все пак е хубаво и да има някой, който може да кара :)
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Този русия изглежда пълен женчо и си личи, че най-важното в един автомобил за него е цвета. Няма как такъв *** да прави мъжко предаване за автомобили.
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пълен пън е Тиф. А фифт гиар, като им гледам тестовете имам чувството, че 90 % от тях са платени и се чудят какво да изкарат и направят, за да "победи" определен автомобил.А тестовете на тифф пък обикновенно са толкова скучни и нереални, че обикновено канала бива сменян или предаването се спира.
  • #5
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тиф Нидал сухар?Това, че не е лигня като Кларксън не значи, че е сухар.
  • #4
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Фифт гиар и реални тестове? Те се опитват да подражават на ТОПГЕАР, но изключително неуспешно. Главния им водещ е такъв сухар, че заспиваш на 1вите 5 мин от епизодите им.А за реални тестове не може и да става дума - спортните модели ги тестват различни хора и след това ги съпоставят, което не е правилно, защото шофьора е от огромно значение. Примери много мога да изброя, като непрекъснато изказване на мнение как някой си чувствал колата и противоположното на друг колега - тотална боза.
  • #3
    9 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То пък стария нали беше много хубав!?По-големи простотии относно конкретни автомобили не съм чувал никъде.Във Фифт гиър поне имаше реални тестове.
  • #2
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз гледах малко, и тоя изглежда нелепо там и звучи доста зле в кадър и особено като глас зад кадър. Кларксън си е олиго*рен но си тежеше на мястото.