IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM погрешка показа обновената Opel Zafira

Дизайнът на минивана е в стила на хечбека Astra

GM погрешка показа обновената Opel Zafira

Официалната премиера на обновения миниван Opel Zafira е предвидена за автосалона в Париж през октомври, но снимки и информация за модела изтекоха в интернет пространството.
GM по погрешка показа обновената Opel Zafira
Разкриването на модела е станало по грешка, след като General Motors качи в мрежата конфигуратор с 3D-изображения на автомобила. От концерна почти веднага махнаха информацията, но изданието Autoevolution реагира бързо и разкри пред читателите подробности за автомобила.
GM по погрешка показа обновената Opel Zafira
Най-сериозните промени са в предната част на автомобила, където фаровете са изцяло преработени. Няма ги характерните „бумеранги” от сегашния модел, а са се появили нова броня и LED светлини. На снимките е заснета версия с халогени, но срещу доплащане ще бъде достъпно изцяло светодиодно осветление в стила на новата Astra.
GM по погрешка показа обновената Opel Zafira
Интериорът също е изцяло променен. Дизайнерите на Opel са оборудвали Zafira с нови преден панел и волан, които са характерни за най-новите модели на марката. Като опция ще се предлага модерна аудиосистема с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.
GM по погрешка показа обновената Opel Zafira
Както и преди миниванът ще се предлага във версия с 5 и 7 места, като клиентът ще има огромни възможности за трансформиране на салона. От Opel твърдят, че качеството на материалите в интериора също ще бъде на по-високо ниво.

Що се касае до двигателите, при обновената Zafira те ще бъдат заимствани от новата Astra. Това са 1,4-литрови агрегати Ecotec със 120 и 150 к.с., както и 1,6-литров мотор с 200 к.с. Не се знае дали за минивана ще бъде достъпен 1,0-литровият агрегат със 105 к.с.
GM по погрешка показа обновената Opel Zafira
Дизеловата гама ще бъде представена от познатия 1,6 CDTi в два варианта на мощност – 110 и 136 к.с., както и с 1,6-литровия BiTurbo, развиващ мощност от 160 к.с.

Снимки: Autoevolution

Тагове: opel zafira
0 от 500