IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat подготвя спортен кросовър

Модификация Alteca Cupra ще разполага с 300 к.с.

Seat подготвя спортен кросовър

Компанията Seat разработва спортна версия на първия си кросовър Alteca, съобщава Autoexpress. Автомобилът ще получи добавка Cupra към името си и ще бъде представен пред публика на автосалона в Париж през октомври.
Seat подготвя спортен кросовър
Новият SUV ще бъде оборудван с променeни брони и престилки, различна светоидодна оптика и с изпускателна система с две тръби. В салона на автомобила ще бъдат поставени нови седалки и 8-инчов сензорен дисплей.

Автомобилът ще бъде задвижван от 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра. Същият двигател се поставя на модела Leon Cupra, като разполага с мощност от 295 к.с. При спортния кросовър агрегатът ще развива 300 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 6 секунди.

Освен Alteca Cupra испанският производител готви и компактен кросовър, в чиято основа ще бъде хечбекът Ibiza. Той ще бъде представен през 2017 г., като основните му конкуренти ще бъдат Nissan Juke и Renault Captur.
Seat подготвя спортен кросовър
Компактният SUV ще бъде изграден на платформата MQB на Volkswagen, като ще получи много общи компоненти с модела Taigun, чието излизане на пазара предстои. Гамата двигатели ще се състои от 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори, които ще работят в комбинация с 6-степенни автоматична и механична скоростни кутии.

Снимки: Autoexpress

Тагове: seat alteca cupra
0 от 500