IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите в България отново в крак с тези в ЕС

Ръстът за април е 8,8%, този в Европа - 9,1%

Продажбите в България отново в крак с тези в ЕС

За пореден месец продажбите на нови автомобили в България се увеличават със сходен темп с тези в ЕС. От статистиката на ACEA става ясно, че през април българският пазар е нараснал с 8,8% спрямо март, а европейският - с 9,1%.
Продажбите в България отново в крак с тези в ЕС
Снимка: Ройтерс

През изминалия месец в България са реализирани 2173 нови коли, докато през април 2015 година броят на автомобилите е бил 1998. Резултатът за първите 4 месеца на година е 7572 продажби, или с 8,1% повече от същия период на миналата година.

Април е 32-ият пореден месец на ръст в ЕС. Броят на реализираните нови коли достига 1 273 733, което е с 9,1% по-добър резултат спрямо миналогодишния. Четиримесечието приключва с 5 094 026 продажби, или с 8,5% повече спрямо януари-април на 2015 година.

Любопитен факт, че увеличение записват абсолютно всички пазари в ЕС. Най-големият като обем - Германия, отбелязва 315 921 продажби за април и 1 107 345 за четиримесечието. Ръстът е съответно 8,4 и 5,6 на сто. Вторият най-голям пазар на нови автомобили в Европа продължава да бъде Великобритания, а в топ 5 попадат още Франция, Италия и Испания.

Най-голямо увеличение за месец април - цели 75,2%, отбелязва Кипър. Сериозен ръст от над 20 на сто е записан в Хърватия, Гърция, Полша и Испания.

Подробностите вижте в таблицата
Продажбите в България отново в крак с тези в ЕС

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    razbirach ( преди 7 години )
    Балъците си купуват нови коли (дачията кола ли е...).Най-добре е да си купиш премиум немска марка, на три-четири години. Наполовина на цената на нова, и караш кола. Не френски, азиатски и прочие недоразумения.
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    razbirach ( преди 7 години )
    Новите коли за нищо не стават.Стар Мерц, ако е поддържан, ще те надживее. Същото важи и за Ауди и БМВ.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    SMM ( преди 7 години )
    Заглавието е безумно "Продажбите в България отново в крак с тези в ЕС", вие луди ли сте. Ръста бил същия а базата.в Естония с население от !.5 милиона са продадени толкова колкото и у нас. В крак, нещастна пропаганда,,,,,поне измислете нещо по-оригинално
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А други се питат за чии да дадат 25-30к за нова малка кола като за 20к макс взимат 10-15 годишна S класа. (Карана 80-100 хил км от италианска баба)
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Aaaaa някои си покрадват лесно и си се кефят на шикозни возила които не биха взели с лично заработени средства.А масово в БГ се вземат 15 годишни мерц и бмв, а после се чудят откъде пари за обслужване.Странно мислене при нас - през ден едвам слага по 10лв за гориво, но от колата не слиза.
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Барон ( преди 7 години )
    В крак с Европа, но всички затънали в кредити и дългове само и само да карат нова кола :D