IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска конкурент на Tesla през 2021 г.

Моделът iNext ще бъде електромобил от ново поколение

BMW пуска конкурент на Tesla през 2021 г.

Компанията BMW ще пусне през 2021 г. нов електромобил, който ще се казва iNext и ще трябва да се конкурира с Tesla Model S. Това съобщава агенция Bloomberg, като цитира изявление на шефа на баварската марка Харалд Крюгер, направено на годишното събрание на акционерите в Мюнхен.
BMW пуска конкурент на Tesla през 2021 г.
По думите на Крюгер бъдещото iNext ще получи система за автономно придвижване, облекчена конструкция, модерна електрическа трансмисия и напълно нов интериор. Според шефа на BMW това ще бъде „електромобил от ново поколение, което ще се появи на пътищата”.

Компанията също така предвижда разработи и напълно електрически кросовър, но окончателното решение по този въпрос още не е взето. Ако проектът получи „зелена светлина”, то баварците ще разполагат и с конкурент на Tesla Model X. Той ще се произвежда в завода в Спартенбърг (САЩ), където се сглобяват кросовърите X3, X4, X5 и X6.

Като цяло баварците предвиждат да електрифицират цялата си гама модели, като някои от тях ще получат хибридни, а други напълно електрически агрегати. Целта пред компанията е през 2020 г. средните нива на вредни емисии СО2 при новите автомобили на BMW да бъде 95 г/км.

Германският производител вече е готов с прототип на нова система за зареждане, която ще пълни акумулаторите на електромобилите и хибридите за по-малко от 2 часа. Предвижда се мощността на зарядната станция да се увеличи до 7 кВт, за да може това време да бъде съкратено.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw inext
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ХДИ ( преди 7 години )
    Браво Стефане, ти си гений! Абсолютно всички патенти са свободно достъпни, това е идеята им....
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако Тесла беше руска щяха да и падат дръжките на вратите.
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    ghj ( преди 7 години )
    ако струва 10-12000 лева може и да е конглокент , иначе паак ще е в стила на приказката "царя е гол" , много пари за нищо , или по-точно за една емблема
  • #5
    8 rate up comment 7 rate down comment
    м-р АД ( преди 7 години )
    с тези $400 милиона от резервации вече покриха други задължения и парите ги немаКофти е кога ти набарал пазарна ниша, но няма как да си самостоятелен. Креативността ти пълни гушата на друг.
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    м-р АД ( преди 7 години )
    Анонимен имаш предвид за продажбите в САЩ, защото там Тесла продава 50-60% от колите си.За жалост Тесла няма свободни капитали като немските производители и ще им е доста трудно да произвеждат Модел 3. Ще вземат финанси от банки и други автопроизводители които в последствие ще получат по голяма финансова облага от Тесла.Точно така Мерцедес и Тойота си умножиха 5-6 пъти парите когато започна производството на Модел S.След фурора за Модел 3 акционерите ръчкат автопроизводителите за отговор.
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Стефан ( преди 7 години )
    Тесла пуснаха свободно всичките си патенти за да стимулират конКУРенцията, а тя спи. Явно няма независима от шейховете автомобилна компания
  • #2
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Да ама през 2021г .. ( преди 7 години )
    Тесла отново ще са 2-3 поколения напред от бенвето!
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Цели 7кВтч на зареждане? Какво изумително постижение.Тия в кой век са? Май в 19-ти.