IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стабилност за къмпингари

Новите пикапи Ford Super Duty остават стабилни дори при пренасянето на мобилен дом

Стабилност за къмпингари

Стабилност за къмпингари
Един от яките начини за къмпингуване сред природата е с пикап, върху чиято платформа е поставен мобилен дом. Тези возила предлагат едновременно комфорт и висока проходимост, като проблем може да се окаже единствено стабилността заради повишените маса и център на тежестта.

Инженерите на Ford обаче са намерили решение на този проблем, което вече предлагат за пикапите от серията Super Duty. Става въпрос за електронна система за стабилност, която отчита допълнителното тегло и се намесва превантивно, за да не позволи загуба на сцепление на гумите с настилката. Технологията редуцира също така накланянето на каросерията.

Американската компания демонстрира възможностите на технологията, използвайки свой пикап, върху чиято платформа е поставена метална конструкция, имитираща въпросните мобилни домове.

"Изпробвахме машината на полигон с най-различни условия. Резките смени на посоката на движение не са проблем за новите пикапи Super Duty. Преобръщане или поднасяне не е възможно дори при рязък завой с магистрална скорост", категорични са от Ford.

Повече за представянето на пикапа вижте във видеото. Припомняме, че въпросните товарни модели могат да бъдат снабдени с доста сериозни двигатели - бензинови 6,2-литров V8 или 6,8-литров V10, както и 6,7-литров V8 дизел.

Тагове: ford super duty
0 от 500