IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пуска конкурент на Nissan Juke Nismo

Спортната версия на C-HR ще получи 1,5-литров мотор със 180 к.с.

Toyota пуска конкурент на Nissan Juke Nismo

Toyota разработва „гореща” версия на своя нов кросовър C-HR. Това съобщи един от водещите инженери на марката Хиро Коба пред Autocar.
Toyota пуска конкурент на Nissan Juke Nismo
По думите му първоначално в компанията не са имали намерение да правят подобен автомобил, но заради повишеното търсене на спортни кросовъри напоследък, плановете на марката са били преразгледани.

Намеренията на японския производител са автомобилът да бъде готов до края на следващата година, а на пазара да се появи през 2018 г. Основният конкурент на спортния C-HR ще бъде Nissan Juke във версията си, разработена от подразделението Nismo.

„Мога само да кажа, че вече успях да карам спортната версия на Toyota C-HR, като предстои през следващия месец тя да вземе участие в състезание по издържливост на пистата „Нюрбургринг”, коментира Коба.

Спортната модификация на C-HR ще бъде оборудвана с 1,5-литров бензинов турбо мотор, чиято мощност е 180 к.с. Представеният по-рано тази година стандартен модел разчита на турбо двигател с обем 1,2 литра и мощност 115 к.с., както и на 2,0-литров атмосферен агрегат.
Toyota пуска конкурент на Nissan Juke Nismo
До края на годината Toyota ще предложи и хибридна версия на модела с комбинация от 1,8-литров двигател и електромотор. Кросовърът е достъпен както само с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела.

Снимка: Toyota
 

Тагове: toyota ch-r
0 от 500