IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche готви суперкола с 4 турбини

Новият модел ще се конкурира с Ferrari 488 GTB и Lamborghini Huracan

Porsche готви суперкола с 4 турбини

До края на десетилието Porsche планира да пусне на пазара нова суперкола със средно разположение на мотора. Тя ще струва около 250 00 евро, като ще трябва да се конкурира с Ferrari 488 GTB, McLaren 650S и Lamborghini Huracan, твърди изданието Car.
Porsche готви суперкола с 4 турбини
За подобен проект се носят слухове от няколко години, като преди месеци се появиха твърдения, че колата ще се казва Porsche 988. Сега обаче е ясно, че компанията е патентовала названието 960. За новия автомобил се подготвя 8-цилиндров мотор с 4 турбини, като той ще се поставя между двете оси.

Очаква се новото Porsche 960 да заеме мястото между моделите 911 Turbo S и 918 Spyder. Впрочем последният вече е спрян от производство, така че новият модел съответно ще се превърне във флагман на марката.

Суперколата ще бъде построена на олекотена платформа, направена от алуминий, титан, високоякостна стомана и композитни материали. Това ще позволи автомобилът със задно предаване да тежи около 1400 кг. Ще има и версия със задвижване на четирите колела, чието тегло ще е около 1500 кг.

Задвижването на автомобила ще бъде поверено на 3,9-литров мотор с 4 турбини. Моторът вече е тестван от инженерите на марката на компактния Cayman, като мощността му е около 650 к.с.

Очаква се моделът Porsche да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, с което ще превъзхожда конкурентите си.

Снимка: Porsche

Още по темата:

BMW представи двигател с 4 турбини

Тагове: porsche 960
0 от 500