IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford потвърди конкурента на Tesla Model 3

Производството на електромобила ще стартира през 2019 г. в Мексико

Ford потвърди конкурента на Tesla Model 3

Ford потвърди разработката на електромобил, който ще трябва да се конкурира с Tesla Model 3 и Chevrolet Bolt. Намеренията на автопроизводителя бяха обявени от неговия изпълнителен директор Марк Фийлдс пред Automotive News.
Ford потвърди пускането на конкурент на Tesla Model 3
Очаква се новият модел на Ford да се предлага в две хибридни (стандартна и с възможност за зареждане от ел. мрежата) и една изцяло електрическа версии. Последната ще може да изминава 320 км с едно зареждане.

Новият електромобил на американската марка ще се казва Model E, като компанията вече е успяла да добие правата над това име. За него се бореше и Tesla Motors. Производството на модела на Ford ще стартира през 2019 г. в завода на компанията в Мексико.

В момента американският производител предлага само един електрически модел, който е версия на Focus. Той разчита на агрегат с мощност 145 к.с., като с едно зареждане може да измине 180 км. В САЩ този електромобил струва 29 170 долара.

В компанията смятат да инвестират около 4,5 млрд. долара в разработката на 13 хибридни или електрически автомобила, които трябва да бъдат готови най-късно през 2020 г.

Снимка: Ford
 

Тагове: ford model e
0 от 500