IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche обнови купето Cayman

Моделът получи нови турбо мотори с 4 цилиндъра

Porsche обнови купето Cayman

Porsche представи обновеното купе Cayman, което вече ще се казва 718 Cayman. Моделът ще носи името на класическия състезателен автомобил на немската марката, като вече е оборудван с 4-цилиндрови турбо двигатели.
Porsche обнови купето Cayman
Новите мотори заменят досегашните атмосферни агрегати с 6 цилиндъра. Те са идентични с тези на роудстъра 718 Boxster, представен в началото на годината. Базовата версия на 718 Cayman разполага с 2,0-литров „боксер”, развиващ 300 к.с. и 380 Нм въртящ момент.

Купето ще се предлага и във версия S, оборудвана с 2,5-литров турбо двигател, също с 4 цилиндъра. При него мощността е 350 к.с, а максималният въртящ момент – 420 Нм. Така двата мотора развиват с по 25 к.с. повече от предишните атмосферни агрегати с работен обем 2,7 и 3,4 литра.

Двигателите могат да се комбинират както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с роботизирана PDK трансмисия с два съединителя. При втория вариант е наличен и опционален пакет Sport Chrono Package, при който 718 Cayman ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди (за версията с 2,0-литров мотор) и за 4,2 секунди (при 2,5-литровия). Максималната скорост е съответно 275 и 285 км/ч.

Спортната кола е получила още пренастроено кормилно управление, по-твърди пружини и модернизирани амортисьори. Купето също така е оборудвано с 330-милиметрови спирачни дискове отпред и 299-милиметрови отзад. Срещу доплащане клиентът може да получи и активно окачване PASM.

В салона на автомобила са се появили различен приборен панел, както и волан, направен в стила на суперколата 918 Spyder.

Снимки: Porsche

Тагове: porsche cayman porsche 718
0 от 500