IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel няма участие в Дизелгейт

Докладът на германското правителство оневини марката

Opel няма участие в Дизелгейт

Германската марка Opel, която е част от американския концерн GM, не е използвала никакви устройства, които биха могли да разпознаят дали на автомобила се прави тест на емисиите на вредни газове. Това потвърждават докладите на германското и британското правителства, цитирани от Opel.
Opel няма участие в Дизелгейт
Новата Astra. Снимка: Opel

При извършените проверки все пак е открита разлика в разхода на гориво, но тя не се дължи на устройства, каквито бяха открити в модели на VW Group. Причина е самият метод за измерване, който се използва в Европа.

"И двата доклада засягат добре познатата и добре разбираема разлика в представянето на автомобилите на база лабораторен емисионен тест, който спешно се нуждае от реформа, и при тест в реални пътни условия", заявяват от Opel.

Методът се нарича NEDC, като през 2017 година ще бъде заменен от напълно нов, който е далеч по-точен. Неговото обозначение е WLTP, като се базира на измервания на емисиите на автомобила директно на пътя.

От Opel вече обявиха, че ще публикуват измерени по WLTP данни за своите автомобили още преди въвеждането му. Това започне от месец юни тази година, като първият такъв модел ще бъде новата Astra.

"Ние силно вярваме, че индустрията трябва да си спечели обратно доверието чрез откритост с клиентите и регулаторните органи. И ние вече сме предприели категорични стъпки в тази посока още тази година", се казва в съобщението.

Тагове: opel astra nedc wltp
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Със сигурност не го оправят, шикалкавят и увъртат до последно, чакайки да изтече гаранцията!
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Едни познати имат авео и на втората година свиреше кормилното управление. Като няма реално повреда а е гаранционен не знам дали го оправят.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Един и същи човек пише едни и същи и глупости под всички статии в сайта..... истината е, че почти всички производители са играли по правилата и това е дало преднина на мошениците.
  • #7
    13 rate up comment 7 rate down comment
    dpa ( преди 7 години )
    Дизелите на Опел са ба ФИАТ. Най- хубавите дизели, шептящи, икономични, мощни и здрави!!! След това са френските дизели, макар че ХДИ-то на Пежо е преработен ДжТД на Фиат. Американците, СААБ и още много марки ги използват дори и немците. Да не забравяме и супер дизелите на ВМ, отново Италиански!!!! Всичко останало е НЕМСКО ПРОМОВАНЕ НА МОЗЪКА. В ТОВА СА ДОБРИ, ДА ЛЪЖАТ И ДА ПРОМИВАТ МОЗЪЦИ НА *** И БЕЗДАРНИЦИТЕ
  • #6
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    "където СО2 е бил водещ за избор на доставчик.... " Опел са нямали никакъв шанс, със или без измамата на ФВ. Тя дори касае NOX, не CO2
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    МЕН ( преди 7 години )
    До долния, всички ДВГ замърсяват, НО едните са предпочели да излъжат и да се направят на по-екологични, а другите, като Опел са останали честни и са загубили сума ти сделки, където СО2 е бил водещ за избор на доставчик....
  • #4
    1 rate up comment 13 rate down comment
    ... ( преди 7 години )
    Със или без софтуер несъответствието е на лице и не само при Опел, нас това какво ни топли ?
  • #3
    9 rate up comment 10 rate down comment
    малки професори, ( преди 7 години )
    VM-Motori отдавна веще не е на Фиат,а на GM.A масовите двигатели на Опел преди това бяха на Исузу.
  • #2
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Punto ( преди 7 години )
    Е, как ще имат проблеми... Това са фиатски двигатели, не тракторските на VAG...
  • #1
    22 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най добрите двигатели си останаха тези на Фиат затова и от Опел се гордеят с тях .