IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Chevrolet Cruze се оказа по-икономичен от конкурентите

Седанът с 1,4-литров Ecotec има среден разход от 5,6 л/100 км.

Новият Chevrolet Cruze се оказа по-икономичен от конкурентите

Chevrolet публикува данни за разхода на новото поколение на седана Cruze. Според обявените цифри моделът харчи по-малко гориво от основните си конкуренти на пазарите в САЩ и Канада.
Новият Chevrolet Cruze се оказа по-икономичен от конкурентите
Заявеният среден разход на Chevrolet Cruze, оборудван с 1,4-литров бензинов мотор Ecotec с мощност от 150 к.с., е само 5,6 л/100 км.

Според представители на Chevrolet показателите на основните конкуренти са по-високи. При Ford Focus показателят е 6 л/100 км, при Hyundai Elantra - 6,3 л/100 км, при Volkswagen Jetta - 5,9 л/100 км, при Nissan Sentra - 6,1 л/100 км, а при Mazda3 - 5,7 л/100 км. Топ версията на Cruze - Premier, която е по-тежка заради допълнителното оборудване, харчи 5,9 л/100 км.
Новият Chevrolet Cruze се оказа по-икономичен от конкурентите
В градския цикъл седанът на Chevrolet регистрирал разход от 7,8 л/100 км, като това е със 7% по-малко от предишното поколение на модела. Намаляването е постигнато благодарение на системата "старт-стоп", новите материали, от които е направена каросерията, както и от по-компактния и лек мотор.
Новият Chevrolet Cruze се оказа по-икономичен от конкурентите
От Chevrolet допълват, че в началото на 2017 г. на пазара ще се появят дизелови версии на Cruze, които също ще се отличават с нисък разход на гориво. Освен като седан моделът се предлага и като хечбек, който бе показан в началото на тази година.

Снимки: Chevrolet
 

Тагове: chevrolet cruze
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 7 години )
    Тези модели за Европа се правиха в заводите на Деу, които ГМ купиха и просто им сложиха емблеми на шевролет, та дори и им свалиха доста качеството.. ужасни дрънголници !
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Никола ( преди 7 години )
    Много добре изглежда както отвън така и отвътре , доста по-добре от Астрата отвсякъде . Лошото е ,че Шевролет не се предлага вече В ЕС .
  • #3
    4 rate up comment 10 rate down comment
    x ( преди 7 години )
    преди време се качих на чисто нов Круз и возията беше ужасно дървена. всяка една неравност се усещаше неприятно. имаше екстри, но возията беше непоносима. не бих си купил.
  • #2
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Олеле ( преди 7 години )
    Като чуя Екотек и ми се гади имал сьм два Екотека и двата бяха най ужасните маслояди единия дори след отваряне на двигателя не престана да гори масло.Та давам гаранция че и това ще гори масло... Евтина фирмичка
  • #1
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Германия ( преди 7 години )
    Незнам колко харчи ама тоя евтин Опел сьс салон от пластмаса за телевизори си остава една евтина и некачествена кола.....