IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

AC Schnitzer излезе с тунинг за BMW i8

Моделът бе демонстриран в шоурум в Абу Даби

AC Schnitzer излезе с тунинг за BMW i8

AC Schnitzer излезе с тунинг за BMW i8
Доработено от AC Schnitzer BMW i8 бе демонстрирано в шоурум в Абу Даби, съобщава изданието Carscoops, което разпространи и снимки от събитието.

Автомобилът е оборудван с пълния пакет на AC Schnitzer, като се твърди, че това един от най-мащабно тунингованите екземпляри на i8. Автомобилът е снабден с преден сплитър, странични прагове, джанти AC Schnitzer с размер 21 инча и голям заден спойлер, който е статичен.

Промени по задвижването на BMW i8 не са правени. Дори в серийния си вариант обаче хибридният агрегат е повече от впечатляващ. Той съчетава бензинов и електрически двигатели, като батериите могат да бъдат заредени и в електрическата мрежа.

Бензиновият двигател има само три цилиндъра и обем от едва 1,5 литра, но доставя внушителните 231 к.с. и 320 Нм. Заедно с електромотора общата мощност на системата достига 362 к.с., а въртящият момент - 570 Нм. Това е достатъчно за спринт от място до 100 км/час в рамките на 4,4 секунди. В същото време средното потребление на гориво е само 2.5 л./100 км.

Снимки: Carscoops

Тагове: ac schnitzer bmw i8
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    100% ( преди 7 години )
    Тука някви *** коментират неща, които са виждали само в дъвки турбо. Баси смешните ***...
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А също така да ви попитам, като толкова много парадирате с този модел i8 дали сте се качвали на него. Познайте как можеш да се качиш! Не, не е като на нормален автомобил. Праговете и горния ръб е доста високо и все едно че влизаш във висок леген. Буквално! Жена с пола ще трябва да се разкикерчи, за да влезе, а вие не трябва да сте с тесни панталони, за да не ги сцепите. Вътре може да ви хване клаустрофобията. Доста тесничко е и буквално сте обгърнат от всички страни. Мнооого неудобно и кофти.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Погледнете мобиле.де и елате пак да си приказваме за i8!Повечето са на цена под 100 000 евро. ти колко искаш да струват при условие, че като нови са 140-150 000 EUR с екстрите. Има и едно, което е на цена 184.450 EUR ново. Значи за 1-2 години се обезценяват с по 50 000 EUR. Е няма такава кола. И няма как да има над 100 обяви за толкова нов и в ограничена серия модел. Вместо цената да му се вдига тя пада и то с много. Разхода на гориво след изчерпване на батерията е над 10/100 и т.н.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 7 години )
    Тоа пък под всяка статия на i8 го пише това за "заринатияя" пазар...даже бях си направил труда да проверявам....по-2 за лев ги дават, Аз си купих 5,6...
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    Пазарът втора ръка е "заринат" от i8 на по 30-40000км и цена около 100000?!Защо ли е така, при положение , че S-класа на подобни км е с по-ниска цена, макар и с малко?
  • #3
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пазарър втора ръка на i3 и i8 е заринат от коли само 2 г. след излизането им. Всеки може да се сети сам защо. Сега решили да претоплят малко манджата с някакъв тунинг, който прилича на свинче звънче. рядко се вижда доработката на някоя кола да е по-зле от оригинала, но от AC Schnitzer са го направили. И да не забравяме, че е предложение за арабите тази доработка, което до някъде оправдава кича, който е всъщност.
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Стига с тоя котур. Ако вярват в тия i шитни щяха ли БМВ да ги отделят в отделна марка?3 цилиндров 1,5L с 230кс айде боКлуцi.дори не е бързо за тези пари.Добре че американците купуват малко от тоя шит, ама скоро ще се усетят като почнат проблемите.Вече доказаха че втора ръка i3 е голяма набутвация
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    :) ( преди 7 години )
    На градско разхода е постижим но извънградско поне 10л му давам.