IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обнови Model S

Хечбекът получи адаптивни светлини и специален филтър в купето

Tesla обнови Model S

Tesla Motors официално представи обновения Model S. Той е с преработена предница, която е изцяло в стила на другите два модела на марката – Model X и Model 3.
Tesla обнови Model S
Автомобилът е получил напълно адаптивни светодиодни фарове, както и специална система за пречистване на въздуха в купето. Тя разчита на HEPA филтър, който е 10 пъти по-голям от този на стандартните автомобилни аналози. Филтърът успява да улови до 99,97% от всички бактерии, алергени и други вредни вещества, проникващи в салона.

Според представител на компанията технологията е 300 пъти по-ефективна от всички други, познати до момента. Филтрирането на алергените при нея 500 по-добро, а справянето с вируси и бактерии – съответно 700 и 800 пъти по-ефективно.

Очакваше се обновеният Model S да получи и по-големи батерии – с капацитет 100 кВ/ч, но това не се е случило. Така топ версията на модела – P90D, запазва сегашните си батерии с 90 кВт/ч. Тази модификация разчита на два електромотора – с 503 и 259 к.с., които позволяват ускорение от 0 до 100 км/чза 2,8 секунди. С едно зареждане автомобилът изминава над 500 км.

За фейслифта на Model S ще се предлага и модернизирано зарядно устройство, което позволява по-бързо пълнене на батериите. Освен това в списъка с допълнително оборудване са се появили и седалките с вентилация от Tesla Model X, както и два нови варианта на салона с дървени елементи.

Цените на обновения електромобил в САЩ стартират от 71 500 долара, което е с 1500 долара над досегашната версия на Model S.

Снимки: Tesla Motors

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    zzz ( преди 8 години )
    Единственото ценно нещо в тази кола са БАТЕРИЙТЕ. Не ме разбирайте погрешно - харесвам тази кола, разглеждал съм я и на живо и бих си я купил, ако имах излишни $70хил, НО ВСИЧКИ тези коли са ОБРЕЧЕНИ ПО ДЕФИНИЦИЯ.Нямат бъдеще просто защото НЯМА толкова ЛИТИЙ (чисто теоритично), че ел. колите да станат МАСОВИ. А алтернатива на ЛИТИЯ към момента а и в близките 30-40 години НЯМА.ФАКТ!Нещо повече ИТ компаниите трескаво търсят алтернатива на Li бат. за мобилни у-ва и бъдещето там е "горивни клетки"!
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 8 години )
    написах коментар с линк, но нещо не излиза, аутомедия ........... Потърси в гооглето. Колата много ми харесва и бързо оправят проблемите, но не е като да няма трески за дялане :-) Все пак това им е 2-ри автомобил така че не е голяма драма.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Какво искап да кажеш с "Дано са подобрили и надеждността". Не съм чел за някакви сериозни проблеми при тесла. Друг е въпроса, че само нещо да стане на някоя и веднага се раздува навсякъде. Нормално е за автомодил в такъв тираж на определени бройки да се прояви някакъв дефект.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 8 години )
    Дано са подобрили и надеждността, колкото до дизайна така дори ми харесва повече. Една революционна кола, трябва да се отличава от тълпата
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    до: Факт ( преди 8 години )
    Сега очакваме някой да каже че Тесла продава всеки модел на загуба, а на българина това не му харесва щото той е ЛАРДЖ и обича да купува скъпо, а заради това дори и промоции не дебне.
  • #3
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Факт ( преди 8 години )
    Единственият автомобил на който НИКОЙ не иска да създаде съперник, защото не могат да го направят на цена близка до тази на Тесла моторс.Дори китайците не могат да го копират защото нямат такава батерия, иначе ще им тежи 3 тона.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Efficient ( преди 8 години )
    някои ще кажат че не изглежда агресивно като другите коли, но целта на Тесла е аеродинамика за по нисък разход на енергия.Тези които това не им харесва какво ще кажете за яйцеподобната задница на седаните от мерцедес и ауди S7
  • #1
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Велики!Американците променят света, такъв какъвто го познаваме. Tesla, Space X, Apple, Oracle, IBM... Голема работа са!