IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW прави лимузина ала Mercedes-Maybach

Баварците ще създадат напълно нов автомобил, а не версия на 7-Series

BMW прави лимузина ала Mercedes-Maybach

BMW работи върху създаването на суперлуксозен модел, който ще се разположи над 7-Series в гамата на марката и ще може да се конкурира с Mercedes-Maybach. Това съобщава Automotive News, като се позова на шефа на подразделението за разработки и развиване на технологиите на марката Клаус Фройлих.
BMW работи върху конкурент на Mercedes-Maybach
„Както нашите конкуренти, така и ние ще търсим място в сегмент, в който цените стартират от 150 000 евро. Някои правят просто нови модификации на свои модели, като ги удължават и добавят хромирани елементи. Това обаче няма да бъде нашият подход. Ние ще направим напълно нов автомобил”, обясни Фройлих.

В момента най-скъпото BMW в Германия е версията 750Li xDrive, която стартира от 115 100 евро. Тя е оборудвана с мотор с 450 к.с. През февруари бе показана модификацията 760Li xDrive с 6,6-литров V12 с две турбини и 600 к.с. Нейната цена обаче все още не е известна.

Очаква се най-луксозният модел на BMW, който по всяка вероятност ще се казва 9-Series, да дебютира през 2018 или 2019 г. За лимузината се разработва хибриден агрегат, като ще се предлага също така с V8 и V12 мотори.

Базираната в Мюнхен компания подготвя и всръхлуксозен SUV. Неговото име е Х7, като ще бъде базиран на 7-Series, но ще предлага дори по-висок лукс.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ingle ( преди 8 години )
    все си мислех, че най-луксозната кола на БМВ се казва Ролс-Роис. А може би става дума за сегмента между 7-цата и Ролса?
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    гр ( преди 8 години )
    Фактите са си факти. Богатите ставта все по-богати а бедните стават все по-бедни. За производителите едва ли не е гордост, да могат да предложат нещо по-скъпо. А откачалките, които могат да си го позволят не са за коментиране, оАа за 300 хил, а друго хиляда за 1000 лева, то в нормалният свят сто човека карат кола за 80 хил, а останалите деветстотин за 30 хил.
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    кадъч ( преди 8 години )
    Абе край нямат вашите глупави детински коментари. Карал съм и новата 7-ца и S класата. За мене също Мерцедеса е лидер в този клас, но аз лично ако някой ден имам такъв избор ще предпочета 7-цата, просто ми е повече на сърце : )
  • #4
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Хе хе хе ( преди 8 години )
    Глейте ги бенветата как бичат минуси на признатата истина: в тоя клас управлява Мерцедес с!бенветата да си гледат 3-те и най-много до 5-те!
  • #3
    13 rate up comment 12 rate down comment
    ала-бала ( преди 8 години )
    в този сегмент царят се казва Мерцедес S-класа!
  • #2
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Малко са 150К евро стартово, почвайте направо от 250К, че нямам дребни и трябва да ми въщате в опели.
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много важно:)