IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този мъник има 945 к.с.

Продава се за 45 000 долара

Този мъник има 945 к.с.

Не веднъж сме писали за автомобили от типа "вълк в овча кожа". Това са стандартно изглеждащи обикновени коли, които разполагат със сериозен силов тунинг. Днешният материал представя вероятно най-бруталната такава машина. Тя прилича на стара градска кола, но под капака й са стаени невероятните 945 к.с.!
Този мъник има 945 к.с.
Колата е Chevrolet Sprint от 1988 година, като моделът на американската марка представлява префасонирано Suzuki Cultus. Стандартно се задвижва от муден 1,0-литров двигател с 3 цилиндъра и предно предаване.

Конкретният екземпляр обаче има коренно различен силов агрегат. Той е
V8 с обем 6,6 литра и има би-турбо. Двигателят генерира смайващите 945 к.с., като работи с автоматична трансмисия GM TH350 и заден диференциал на Ford.

Автомобилът е преработен от
Duttweiler Performance, като специалистите са оставали оригиналните екстериор и интериор на Chevrolet Sprint. За новите възможности на компактната машина подсказват единствено огромните задни гуми и промененият под в салона, който е изрязан, за да може да се побере новата задвижваща система.
Този мъник има 945 к.с.
Липсва информация за динамичните показатели на този "вълк в овча кожа". Можем обаче да бъдем сигурни, че става въпрос за нещо наистина брутално.

Колко точно е бърза колата, ще може да разбере новият й собственик. Тя се продава от американската компания
Autobarn Classic Cars, като търсената сума е 45 000 долара.

Подобни доработки на Opel Kadett и VW Golf


Снимки: Autobarn Classic Cars

0 от 500