IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW вади от архива Х5 с V12 двигател

Моделът е по-бърз от Lamborghini Gallardo и Ferrari F430

BMW вади от архива Х5 с V12 двигател

BMW позабърсва прахта от редица свои уникални автомобили, които ще покаже по време на изложбата Amelia Island Concours d’Elegance. Един от тях е създаденият в един-единствен екземпляр X5 Le Mans.
BMW вади от архива Х5 с V12 двигател
Специалният автомобил е конструиран през 1999 година за да отбележи победата на BMW в 24-часовия маратон на Льо Ман.

Машината е оборудвана с допълнителни аеродинамични елементи, олекотени джанти, централно разположен ауспух, по-ниско окачване и спортен салон с четири състезателни седалки. Новите компоненти не са декоративни, а целят да обуздаят значително увеличената мощност на автомобила.

Под раздутия преден капак на X5 Le Mans е поставен V12 двигател. Той не е обикновен, зает е от състезателната кола за Льо Ман и развива 700 к.с.

Агрегатът работи с ръчна кутия с 6 степени и позволява на кросовъра да развива 100 км/час за по-малко от пет секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 310 км/час.

Макар и само прототип, X5 Le Mans представлява расова спортна кола. През 2001 година моделът преминава през Северната дъга на пистата Нюрбургринг за време от 7:49.92 мин, което по-добър резултат от постиженията на суперколи като Lamborghini Gallardo и Ferrari F430, сочи статистиката.

Amelia Island Concours d’Elegance се провежда този уикенд във Флорида, САЩ.



 

Тагове: bmw x5 le mans
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    хапченцата явно не помагат и има нужда от една класическа лоботомия
  • #8
    11 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 8 години )
    https://imageshack.com/i/poXx89LUj
  • #7
    11 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 8 години )
    Колегата е супер прав!!!Това е БМВ!!!Другите са Китайски изцепки направени за Мафиотските държави за печалба!!!Като примерно Х6 направено изцяло за мутрите.Ето идея за маниакални продажби!!!Да "озаптят"колата леко като за серийно производство и да направят купе за Германците,а не купе като Х6 за Китай,Судан,България и Русия и колата ще стане маниакална !!
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Володя ( преди 8 години )
    По-добре БМВ отколкото МОСКВИЧ!?!?Руснаците са лоши хора!!?! Факт.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    BMWism ( преди 8 години )
    V YouTube ima video material za unikalnia model.Na skalata na kilometraza, nai-golyamata tzifra e 300 km/h. No tova ne mu prechi da go "nabie" na nazobenia sas steroidi SQ7.
  • #4
    13 rate up comment 8 rate down comment
    KKK ( преди 8 години )
    Спомням си като малък когато четях за тази кола си мислех, че има правописна грешка... след това серийният Х5 излезе с непроменен външен вид и мисля, че това е един от най-красивите СУВ до момента- първият опит на БМВ в сегмента :)
  • #3
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мехмед мечтае за БМВ ама кара тойота.
  • #2
    16 rate up comment 14 rate down comment
    do 1 ( преди 8 години )
    Карай си Тоьотата и не се обаждай.
  • #1
    27 rate up comment 52 rate down comment
    Анти БМВ ( преди 8 години )
    Поредният грозен кошник от Мюнхен. Сглобен от бай Мехмед - трето поколения турски дюнерджия. Чакат го с нетърпение селските пръчки в БГ - след 15 години като остарее и стане по 3000 лв. бройката.