IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi SQ7 TDI на стероиди

Първият тунинг на кросовъра е факт само няколко дни след премиерата му

Audi SQ7 TDI на стероиди

Ателието за тунинг – JE Design, демонстрира невероятна оперативност. Само преди няколко дни компанията Audi представи спортния си кросовър SQ7 TDI, но това не попречи на тунинг експертите да реагират своевременно и да представят своя пакет с доработки за модела.
Audi SQ7 TDI на стероиди
Любопитното е, че стандартният SQ7 TDI е получил редица технически нововъведения. Дизеловият V8 двигател на модела е оборудван с два турбокомпресора, действащи последователно, както и с електрическа турбина, работеща с 48-волтова мрежа. Последната схема се появява за първи път при сериен модел.

Тунинг версията на JE Design прави впечатление със своята агресивна външност. Налице са разширени калници и 22-цолови джанти, като тези допълнения могат да се използват не само за SQ7 TDI, но и за за стандартното Audi Q7 с допълнителен пакет S Line.

Най-важната доработка обаче е засегнала мотора, който в стандартния си вариант развива 435 к.с. и 900 Нм. След намесата на експертите от студиото мощността е нараснала на 522 к.с., а въртящият момент достига 4-цифрена стойност. И докато стандартното SQ7 TDI ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, то доработеният вариант прави същото за само 4,4 секунди.

От JE Design предлагат своя програма, подобряваща качествата и на далеч по-скромното като параметри Audi Q7 с 3,0-литров дизел, развиващ 272 к.с. и 600 Нм. Срещу 1999 евро експертите на ателието увеличават показателите до 326 к.с. и 685 Нм, като дават 2-годишна гаранция на двигателя.

Снимки: JE Design
 

Тагове: je design audi sq7 tdi
0 от 500
  • #39
    3 rate up comment 3 rate down comment
    ХХ ( преди 8 години )
    Ми да там под статиите за алфа и прочее не пише комплексирания Дошко с квадратните капли..Той има мисийка ," Оплюи ВАГ" . Отделно менталните му страдания с които ни занимава.
  • #38
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Никой не е казал, че само ауди се чупи. Но обикновено феновете на немските автомобили и по-специално ВАГ обясняват как италианските били ***, френските били ***, а японските били толкова зле, че едва ли не седят на трупчета.А всъщност истината, е че немските се чупят повече и по-специално ауди и нещата от ВАГ. Това е доказано във всички класации направени от специалист, а не журналисти по света. А и под статия за алфа,рено или ситроен да си видял някой да плюе по друго? Култура...
  • #37
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    2 godi6nata garanciq na dvigatelq me spe4eli!Срещу 1999 евро експертите на ателието увеличават показателите до 326 к.с. и 685 Нм, като дават 2-годишна гаранция на двигателя.
  • #36
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Абе тия защо копират предницата на Хюндай?"Толкова си могат бездарните плагиатски вурстове.
  • #35
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Иван ( преди 8 години )
    Абе тия защо копират предницата на Хюндай?
  • #34
    9 rate up comment 3 rate down comment
    до моля????моля ( преди 8 години )
    защото аз дори и разочарован от някоя японска кола не влизам под статиите за японски автомобили и да заливам с помия статията..но има и хора с лабилна психика
  • #33
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до моля???? ( преди 8 години )
    Съгласен съм - това си е точно толкова малоумно :) В общи линии, не разбирам защо се плюете като *** на пазара.
  • #32
    12 rate up comment 5 rate down comment
    моля???? ( преди 8 години )
    а що за човек трябва да си за да плюеш под всяка статия за Ауди и да разправяш небивалици как само ауди се чупи...само някой болен
  • #31
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Що за *** трябва да си, за да се ровиш в някакъв немски форум и да пействаш на немски някакви случаи с дефекти на Хонда като коментар под тази статия? Не знам, хора, яко ви пере токА!И какво трябва да означава това - че по света има коли на Хонда, които се развалят ли? Бааси чудото!
  • #30
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Mai4ice kakav zviar,a kato znam kakav kosmos e vatre napravo mi poti4at ligite