IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat Ateca ще струва под 40 000 лева

Първият кросовър на марката акостира в Женева

Seat Ateca ще струва под 40 000 лева

Първият кросовър на Seat направи своя световен дебют под прожекторите на Автосалон Женева 2016. Моделът носи името Ateca ще се появи на пазарите през септември тази година, като цените му ще започват под 20 000 евро.
Seat Ateca ще струва под 40 000 лева
Конкурентът на автомобили като Kia Sportage, Renault Kadjar и Nissan Qashqai залага на типичния за испанската марка дизайн. Екстериорът и интериорът силно напомнят на хечбека Leon, което не е случайно. Seat Ateca използва голяма част от техниката на Leon, включително двигателите и платформата MQB на VW Group.

За задвижването на Ateca е подбрана широка гама от бензинови и дизелови двигатели. Базов е 1,0-литров мотор с три цилиндъра и мощност 115 к.с., а над него се разполага 1,4-литров агрегат със 150 к.с. и система за деактивация на два от цилиндрите. Дизеловите опции ще включват 1.6 TDI със 110 к.с. и 2.0 TDI със 150 и 190 к.с.

Повечето агрегати се съчетават с ръчна трансмисия с 6 степени, но за по-мощните е предвиден автоматик с два съединителя. Базовото задвижване е към предните колела, а срещу доплащане е достъпна системата за задвижване на четирите колела 4Drive.

Оборудването на кросовъра включва 8-инчов дисплей, система за безжично зареждане в салона, технология за разпознаване на пътните знаци, аварийна спирачна система и др.

Испанският кросовър ще се появи най-напред на пазарите на Испания и Германия. В България го очакваме в края на лятото.

Снимки: Seat

Тагове: seat ateca
0 от 500