IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи най-мощната Fiesta

Fiesta ST200 разполага с 200 к.с. и 289 Нм

Ford представи най-мощната Fiesta

Най-мощната продуктова версия на Fiesta е една от премиерите на щанда на Ford в Женева. Моделът носи името Fiesta ST200, като производителят го описва като "бъдеща класика".
Ford представи най-мощната Fiesta
Снимка: Ford

Новото спортно попълнение ще се появи пред публика утре, но вече са ясни повечето подробности. Fiesta ST200 използва същия двигател като позната Fiesta ST - 1,6-литров с турбо, но показателите му са набъбнали до 200 к.с. и 289 Нм, или с 18 к.с. и 49 Нм повече.

Увеличените мощност и въртящ момент позволяват на модела да спринтира от място до 100 км/час за 6,7 секунди, което с 0,2 сек. по-бързо от стандартната Fiesta ST. Максималната скорост на движение е 230 км/час.

За новия модел са предвидени уникален сив цвят Storm Grey, червени спирачни апарати и 17-инчови джанти в черен мат. Подобрения се виждат и в салона, където са поставени предни седалки Recaro, тапицерия с контрастиращи шевове, уникални предпазни колани, осветени прагове и др.

От Ford посочват, че промени има също така по шасито, които правят машината дори по-динамична. А това е повече от добра новина, тъй като Fiesta ST е един от най-приятните и бързи компактни автомобили, който екипът ни е изпитвал.

Новата модификация ще се качи на конвейера през месец юни, като продажбите ще стартират малко след това. Още подробности за Fiesta ST200 очаквайте по-късно тази седмица.

0 от 500