IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заплахите на Porsche изобщо не стреснаха китайците

Компанията Zotye пуска на пазара двойника на Macan

Заплахите на Porsche изобщо не стреснаха китайците

Китайската компания Zotye обяви пускането на местния пазар на нов кросовър с името SR9, който на външен вид прилича изцяло на Porsche Macan. Това съобщава изданието Carscoop.
Заплахите на Porsche изобщо не стреснаха китайците
Очакванията са моделът официално да бъде представен на автосалона в Пекин през април тази година, а стартът на продажбите ще бъде през август. В китайската компанията изобщо не са се притеснили от заканите от Porsche, откъдето обявиха, че ще заведат иск заради наглото копиране на техния модел.

На външен вид Zotye SR9 е почти идентичен с Macan. Разликите са единствено във формата на решетката на радиатора, както и на долната част на предната броня. В интериора китайците също не са проявили въображение и са прекопирали салона на оригинала.

Според слуховете китайският кросовър ще се предлага с 1,5-литров бензинов турбо мотор, чиято мощност е 162 к.с. Двигателят ще може да се комбинира както с 5-степенна механична скоростна кутия, така и с автомат със същия брой предавки.
Заплахите на Porsche изобщо не стреснаха китайците
Амбициите на китайците, свързани с новия кросовър, не спират дотук. В Zoyte в момента разработват и хибридна версия на модела, която ще трябва да се появи на пазара през 2017 г.

Снимки: Chinacarauto.com

Тагове: porsche macan zoyte sr9
0 от 500