IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar F-Type SVR развива 322 км/ч

Британците представиха официално най-мощния си модел

Jaguar F-Type SVR развива 322 км/ч

Jaguar публикува нови снимки, а също така и техническите характеристики на версиите SVR на купето и роудстъра F-Type, които са най-мощните серийни модели на марката. Премиерата на двата автомобила ще се състои на автосалона в Женева.
Jaguar F-Type SVR ще развива 322 км/ч
Автомобилите със задвижване на четирите колела са оборудвани с V8 мотор с турбокомпресор, като мощността му е увеличена от 550 на 575 к.с. Въртящият момент е нараснал от 680 на 700 Нм. Двигателят работи в комбинация с модернизирана 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Тази комбинация позволява на купето да развива максимална скорост от 322 км/ч. Тази версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. При роудстъра ускорението отнема 3,9 секунди, а максималната скорост е 310 км/ч.

Теглото на откритата модификация е 1720 кг., докато при купето е 1705 кг. Jaguar F-Type SVR е оборудван с изпускателна система от никел, както и с нови амортисьори и стабилизатори за напречна устойчивост. За двата автомобила е достъпен пакет Carbon Ceramic Matrix, благодарение на който те отслабват с 25 кг. Пакетът включва карбон-керамични спирачки, както и елементи по каросерията от олекотени материали.

Спортната кола е получила 20-цолови джанти. Тя се отличава от стандартния модел по предния спойлер от карбон, задния дифузьор и регулируемото антикрило. За двете версии е предвиден мултимедиен комплекс InControl с 8-инчов сензорен дисплей и навигация, а също така и аудиосистема Meridiаn с мощност 770 вата.

Европейските продажби на Jaguar F-Type SVR стартират през лятото. Цените на купето тръгват от 142 500 евро, а на роудстъра - от 150 000 евро.

Снимки: Jaguar
 

Тагове: jaguar f-type svr
0 от 500