IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen продава 2 компании за 13,5 млрд. евро?

Раздялата с MAN и Scania е била обсъждана още преди избухването на Дизелгейт

Volkswagen продава 2 компании за 13,5 млрд. евро?

Германският концерн Volkswagen сериозно разглежда възможността за раздяла с някои от марките в актива си, за да може да компенсира загубите от дизеловия скандал.
Volkswagen продава 2 компании за 13,5 млрд. евро
Според изданието The Detroit Bureau разговорите за продажба на двата производителя на камиони – MAN и Scania, които влизат в портфолиото на концерна, са стартирали още преди избухването на Дизелгейт.

Във Volkswagen Group се надяват да продадат двете марки за 13,5 млрд. евро, които ще бъдат достатъчни за покриване на негативните последствия от дизеловия скандал, загубите от който до момента се изчисляват на около 7 млрд. долара.

Общата сума обаче може да скочи до 70 млрд., което кара ръководителите на концерна да търсят варианти за натрупване на достатъчно активи. Затова се обсъжда възможността за раздяла и с производителя на мотоциклети – Ducati, който бе закупен едва преди 3 години.

Има и друга възможност – акции на трите компании да бъдат пуснати в свободна продажба на борсите, но тя е по-малко вероятна.

Снимка: MAN

 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #15
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Смешен ВАГон, къде прочете да съм казвал, че живея в България? Зная, че мисленето не ти е силната страна, но спри и да си фантазираш, че съвсем за смях ставаш! Квалификацийте не ги давам аз, а ти. При това сам за себе си с писането на глупости. Японски влекачи, косачки..., ти съвсем си изперкъл. За какво говорим, а той какви глупости пита...За камионите си има търсачка и ще разбереш. Не си ги чувал, но са най-продаваните представи си и най добрите. Гледай да не получиш удар, като разбереш!
  • #14
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Цаните на всички модели на VW на вторичния пазар падат главоломно, хората се срамуват от тях.
  • #13
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ох канцеларски материали доставяш а.... и все пак известно ли ти е че това е немска фирма или датска ли беше и няма представителство в бг... може и да бъркам ... но по добре спри да даваш квалификации кой е " Смешен ВАГон " защото аз ще те попитам кой е добрия японски влекач и няма да можеш да ми отговориш , но за най добра косачка ще ми кажеш ха ха ха
  • #12
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Смешен ВАГон, фирмата се казва Winkler и никъде не съм казал, че 5 г. MAN не са плащали. Чети първо и тогава си пиши глупостите!А Winkler са ми клиенти, защото имам договор с тях за доставка на канцеларските материали.
  • #11
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами точно пък Скания и Порше от край време се опитват да се отърват от ВАГ, ама баба Меркел ги набута там на сила ЕС забрани Волво да купи Скания, че щели да станат монополисти, а разреши ВАГ да вземе и Скания и МАН видиш ли това не било монопол
  • #10
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    този твой клиент е много добре финансово обезпечен щом от 5 години доставя на MAN а те не му плащат ... по голям виц не съм чувал скоро
  • #9
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    до анонимния малко по надолоти големи клиенти имаш.... какво им предлагаш ...??? твоя клиент какво произвежда за MAN??? капачки за винтилите на гумите ли ??? или капачки за резервоарите ???
  • #8
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Въпроса е дали ще има кой да ги купи за тия суми, при положение, че знае, че има дела срещу МАН за манипулирани данни и може да очаква, че цялата гама им е засегната от подобни на дизелгейт проблеми. А в близките 5-6 години едва ли ще могат да изкарат цяла гама нови двигатели и т.н. елементи.Та те може и да искат да ги продадат за 13.5 милярда ама дали ще има кой да им ги даде не е ясно.
  • #7
    36 rate up comment 37 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    MAN са изключително зле. Мой клиент е производител и доставчик на оборудване за камионите им от много години. От 5 г. насам за започнали да не плащат на доставчиците си. Превеждат им само част от сумите, а за другите чакат с години. Има много заведени дела за това. Уж големите печалби на ВАГ, голямото нещо, а всъщност може и да се окаже един огромен медиен балон или има друга далавера, за да не плащат.
  • #6
    26 rate up comment 26 rate down comment
    ;) ( преди 8 години )
    Рзпродават се на парче. Американците ще ги закрият. Хехе.