IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota е готова със сериен хибриден SUV

Японците ще инвестират 350 млн. евро в CH-R

Toyota е готова със сериен хибриден SUV

Компанията Toyota пуска в производство концептуалния модел CH-R, чийто сериен вариант ще трябва да се конкурира с Nissan Juke. Премиерата на компактния SUV ще се състои на 3 март на автосалона в Женева.
Toyota е готова със сериен хибриден SUV
Производството на модела ще бъде съсредоточено в завода на компанията в Турция, където се сглобява Corolla и Verso. За целта колективът на предприятието ще бъде увеличен от 3000 на 4000 души, а общите инвестиции ще надминат сумата от 1,7 млрд. евро.
Toyota е готова със сериен хибриден SUV
Специално на пускането на CH-R в серийно производство яронците ще похарчат 350 млн. евро. Силовият агрегат на кросовъра ще се произвежда в завода в Уелс, където сега се сглобяват хибридните версии на Auris, както и бензиновите мотори за Avensis, Corolla и Verso.
Toyota е готова със сериен хибриден SUV
Серийният CH-R ще бъде построен на новата платформа TNGA, която е в основата на четвъртото поколение на хибрида Prius. От компанията твърдят, че тя е с между 35 и 65% по-здрава от конструкцията, използвана за предишните модели на марката.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota ch-r
0 от 500
  • #1
    41 rate up comment 3 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 8 години )
    В Европа ще има успех. А и изглежда много по-добре от Джук-а. Учудвам се, че още никой хейтър не е налазил статията да обясни какъв *** ще е и тази Тойотка.