IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа новият си автомобил за WEC

Новият конкурент на Audi и Porsche носи обозначението TS050 Hybrid

Toyota показа новият си автомобил за WEC

Toyota показа новият си автомобил за WEC
Новият си автомобил за WEC показа японската компания Toyota. Той носи името TS050 Hybrid и ще бъде използван от отбора Toyota Gazoo Racing още през тазгодишния сезон.

Въпреки че цялата техническа информация за TS050 ще бъде представена на 24 март, най-вероятно автомобилът ще разполага с двигателя на TS040 - атмосферен V8. Ясно е също, че и на двете оси ще бъде монтиран електромотор. Общата мощност от двигателя и електромоторите ще възлиза на 1000 к.с.

Автомобилът с номер 5 ще бъде пилотиран от Антъни Дейвидсън, Себастиен Буеми и Казуки Накаджима. Другата TS050 с номер 6 ще бъде управлявана от Стефан Сарацин, Майк Конуей и Камуи Кобаяши, който ще замества Алекс Вурц.

"Наистина съм развълнуван да бъда пилот в клас LMP1 и бих искал да благодаря на Toyota за тази възможност. Тествал съм няколко пъти TS040 и мога да кажа, че това е впечатляващ автомобил с невероятна хибридна система", споделя Кобаяши.

Напомняме ви, че през изминалата година Toyota завърши на шесто място в 24 часа на Льо Ман. Тази година се очаква да бъде най-голямата стартова решетка на легендарното състезание с общо 60 отбора в предварителния списък.

Тагове: wec toyota
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "То ше си помисли човек, че кой знае какво е туй хибридна технология!"Явно е доста сложна, щом немците 20 години след Тойота още не са успели да направят хибрид който да е евтин, да харчи малко и да върви плавно.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "кой на кого ще набива канчето е ясно"Хехехехе,Швабен,пак с големите приказки почвате и пак няма да има ни един след Льо Ман.Пак ще почнат оправданията,ама те нямаха късмет,ама имаше много завои,ама.....
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какви хибридни технологии ве швабен!Туй да не ти е космически кораб!То ше си помисли човек, че кой знае какво е туй хибридна технология!
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Аз! ( преди 8 години )
    Това е само новото оцветява на прототипите на Тойота. На снимката е прототипа TS040, с който Тойота се състезаваха през 2014г. е 2015г. Новият прототип ще бъде представен през Март. Аутомедия за пореден път с неточно преведена статия....
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Тойота са няколко поколения преди швабите по отношение на хибридните технологии. Сега с новия болид е ясно кой на кого ще набива канчето е ясно - за справка сезон 2014.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Още един анинимен ( преди 8 години )
    До първия анонимен:Не се ли води World Endurance Championship?
  • #1
    16 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И Поршетата 2 литровия 4 цилиндров двигател и Ауди с v6 tdi пак ще им набиват канчетата.