IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дрифт в Токио - реалност, не филм

Кратко видео от нелегалните гонки

Дрифт в Токио - реалност, не филм

Speedhunters представи кратко видео от кухнята на нелегалните дрифт гонки в Токио, Япония - същите, които вдъхновиха редица игрални филми и компютърни игри.

Дрифтът, също като други автомобилни състезания, се зарежда на обществените пътища, след което се пренася на професионално ниво и се провежда на обезопасени трасета. Родината му е именно Япония.

В страната на изгряващото слънце този спорт все още се провежда и по улиците, макар че практикуващи го са под прицела на полицията. Почти всяка вечер те се събират на различно място и тръгват в търсене на нова доза адреналин, става ясно от видеото на Speedhunters.

"Всяка седмица излизам с колата. Опасно е, но и пристрастяващо. Ако ме заловят, това ще бъде краят - ще ми вземат книжката и вероятно ще вляза в затвора", споделя един от участниците в клипа. Той не разкрива лицето си, нито номерата на колата.

От кадрите обаче става ясно, че нелегалното приключение е доста опасно и не рядко води до инциденти. За разлика от филмите, където дрифт колите изглеждат като нови, тук машините са очукани, със счупени брони и следи от множество удари.

"Това не е игра. Дори на писта е опасно. Но уличните гонки са част от културата на Япония. Ако не продължим тази традиция, тя ще изчезне", казва още дрифтърът.

Ние пък ще допълним, че за да не изчезне книжката ви, най-добре правете това само на писта.



Видео: YouTube / TheSpeedHunters

0 от 500
  • #12
    18 rate up comment 0 rate down comment
    нощен негър ( преди 8 години )
    Писти? Къде и колко от тях са предоставени за публично ползване + колко от тези писти ще разрешават дрифт? А и на всички хора им се живее така че любителите на спорта избират по късните часове къде движението е минимално.
  • #11
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Извинявам се грешна статия
  • #10
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Точно тук хора на Болен Сидеров не очаквах да видя да превъзнасят Русия
  • #9
    22 rate up comment 1 rate down comment
    до до до до ( преди 8 години )
    Ами ако не сте престъпници какви сте?Имаш закон за движение по пътищата. Той ти казва максимална разрешена скорост (съгласен съм че на места е безумна но това е друг въпрос). Вие нарушавате този закон. Следователно какви сте
  • #8
    26 rate up comment 17 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Samo baraki v tui tokio
  • #7
    26 rate up comment 18 rate down comment
    до до до ( преди 8 години )
    Аз това и правя !!!Опитвам се да ти обясня,че хората който не сме пенсионери като теб ,не сме престъпници.И черната хроника е пълна с пияни ***,не с хора влагащи пари в колите си !!!
  • #6
    51 rate up comment 3 rate down comment
    До До Judge Dredd ( преди 8 години )
    Знаем ви вас мислещите шофьори. Имам няколко приятели дето карат така всичките "Внимават", "Карат подходящи коли" и "Поддържат колите както трябва". И точно внимаващите ги четем по черната хроника. Като искаш да си живееш живота не пречи на другите да си го живеят - ходи на писта да си вдигаш адреналина.
  • #5
    31 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За момента единствено може да те глобят за нарушаване на обществения ред което към МВР а не към КАТ. И като глобата не ти е обвързана с книжката сещате се колко се плаща
  • #4
    35 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако не се лъжа в българския закон за движение по пътищата подобно нещо няма дефинирано и съответно не може да бъде наказано. Могат да ти се заяждат пълна проверка но ако не си бил с превишена скорост (засечена с радар) или карал в насрещното но могат да ти кажат нищо. Трябва да се въведе както е в чужбина положението "Reckless driving" и всякакви такива неща да влизат в него
  • #3
    24 rate up comment 33 rate down comment
    До Judge Dredd ( преди 8 години )
    Гражданино не може всички да пъплим с 50.Аз искам да се радвам на живота и го правя.Не оправдавам безумията на селяните с техните БМВ-та,но не може всеки който не кара със скорост на Икарус да е престъпник.Започнете да правите разлика между див селянин с Голфъ и шофьор с мисъл в главата,има разлика.Хората не сме еднакви.ДРИФТЪТ Е КРАСИВ И ГО ПРАВЯ!!!