IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M вдига скоростта с хибриди

Напълно електрически модел на спортното подразделение обаче не се предвижда

BMW M вдига скоростта с хибриди

Спортното подразделение BMW M GmbH в най-скоро време ще разполага с хибриден модел, пише Auto Express, цитирайки Дирк Хакер, вицепрезидент на отдела, отговарящ за инженеринговата дейност на производителя.
BMW M вдига скоростта с хибриди
Новият M3. Снимка: BMW

Хакер не посочва конкретни срокове за пускането на такава машина, но споделя, че електрифицирането на автомобилите е неизбежно и то ще засегне не само стандартните шосейни коли на германската марка.

"Ще се обърнем към електрическите системи, това е неизбежно", твърди Дирк Хакер, пояснявайки, че основната цел на иновацията е повишаване на динамичните възможности.

Подобен ход изглежда напълно логичен, все пак BMW е първата луксозна компания, която предложи спортен хибриден модел на пазара - i8. С електрическо задвижване разполагат също така настоящите върхови суперколи - McLaren P1, Porsche 918 Spyder и Ferrari LaFerrari.

Бъдещият такъв модел на BMW M GmbH няма да бъде напълно електрически, а хибриден, тъй като компанията е направила проучване, което е установило, че клиентите нямат намерение да се откажат от звука на конвенционалния мотор.

"Вече имаме голям опит при създаването на сериен хибриден модел с висока динамика. Важно е обаче в детайли да преценим не само ползите от електрифицирането на чистокръвен спортен автомобил, но и компромисите, които налага това. Именно затова работим върху специални структурни решения", допълни Хакер.

Към момента не е ясно дали компанията ще предложи хибридна версия на настоящ свой модел или подготвя напълно нова суперкола.

Тагове: bmw m gmbh
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 4 rate down comment
    мхъ ( преди 8 години )
    Такива хибриди няма онакива има,истината е че нищо нямат Японците всичко е копирано от Германците.Само титлите и признанията в моторспорта няма как да изкопират хъ.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Такава селения само под стаитя за BMW може да се намери....
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    RRE S3,лоботомията сам ли си е направи или твои колеги ти помогнаха?
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до RRE S3 ( преди 8 години )
    Ти честно ли караш тоя *** Астра 1,7Д, а се пънеш тук. Преди май си бил с А3, а си мечраел да е S3. :DDDГолям смях. Няма такава пародия като теб!Добре че си ти да ни развеселиш.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Niska topka ste za moia intelekt.Napravo prashtia.Karaite si Kadetite. az sam na Astra 1,7D.
  • #3
    8 rate up comment 9 rate down comment
    до първия селтак ( преди 8 години )
    абе смехурко я кажи кой тоя вървежен швабски хибрид и не казвай i8 и 918, да не ти се смеем още повече
  • #2
    15 rate up comment 7 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Тук не става въпрос само за хибриди, а за High Performance хибриди. Разликата е голяма. Японците нямат такива.
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    а или?? ( преди 8 години )
    Уеуе тия шваби колко са назаднали,преди 15 години почнаха да олекотявят колите си а напредналите оризари колоездачи в най-скоро време ще почнат да олекотяват.за хибридни технологии да не говорим че тук се спомменават доста хибридни бегачки една не е напреднала като оризовите хартии.Дали няма да олекотят моделите си с оризова хартия или нещо подобно оризово...