IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Kwid се приближава до Европа

Компанията показа две нови версии на хечбека

Renault Kwid се приближава до Европа

Компанията Renault косвено потвърди твърденията, че се готви да пусне на пазара в Европа малкия хечбек Kwid. Автомобилът бе създаден за пазарите в Индия и Бразилия, като само за 4 месеца бяха получени над 100 000 заявки за него.
Renault Kwid се приближава до Европа
На автосалона Auto Expo в Ню Делхи французите представиха две нови модификации на Kwid, които засега са само концепции, но най-вероятно ще се появят и в серийни варианти. Първата е Racer и е насочена към тези, които обичат по-високите скорости, а втората – Climer, е подходяща за излети в планината.
Renault Kwid се приближава до Европа

Renault Kwid се приближава до Европа
Renault Kwid Racer се отличава с аеродинамичната си каросерия, 18-цоловите джанти с нископрофилни гуми, черния покрив, задния спойлер и дифузьор. В салона са поставени спортни седаки с 4-точкови колани, спортен волан и панел, обшит с алкантара. Задните седалки са заменени от предпазен каркас.
Renault Kwid се приближава до Европа
На свой ред Renault Kwid Climer прави впечатление с увеличения си пътен просвет, различните джанти и с наличието на предпазни пластини в предната и задната част на каросерията. Освен това концептът е получил допълнителни сини елементи и светодиодни дневни светлини.
Renault Kwid се приближава до Европа
Заедно с двата модела французите демонстрираха и нов 1,0-литров бензинов мотор с 3 цилиндъра, който ще се поставя на Kwid. Засега не се съобщава мощността му, но се знае, че е съчетан с 5-степенна роботизирана трансмисия с 3 режима на работа. Очаква се именно този агрегат да се появи на европейската версия на модела.
Renault Kwid се приближава до Европа
В момента на пазара в Индия хечбекът е достъпен с 0,8-литров двигател с 54 к.с., който работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия. Цената на модела стартира от 3800 щатски долара.

Снимки: Renault

Тагове: renault kwid
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Жоро ( преди 8 години )
    може ли да се поръча от aliexpres :)за 3800 долара ше взема две рендета :)
  • #9
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Анонимния, с 900-те кубика.Ние косми имаме..ама ти защо ги сменя тез коли като ти беше достатъчна Шкодичката?.Ти как прецени какво му трабва на всеки.ти сега 50 коня ли връткаш?Айде па..на мен са ми достатъчни 320 Nm.Нагоре е пожелание..
  • #8
    5 rate up comment 13 rate down comment
    бе вобще .. ( преди 8 години )
    който кара рено си мечтае за лада или москвич дори! щото са поне по-здрави.
  • #7
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ейй ,голями разбирачи, голямо нещо! До преди 20 години повечето карахме коли до 100 коня и си ни бяха достатъчни. Сега всички приказвате все едно само по аутобани ги карате тези коли бе?! Имах една шкода 900 кубика 45 коня и ми беше абсолютно достатъчна. Толкова коли съм сменил ,че сигурно толкова косми нямате по главите, и никога не бих се присмял на която и да е машина. На средностатистическия водач повече от това горе не му е нужно като мощност просто защото не умее да борави с нея!
  • #6
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Рено в стратегическо отношение просто няма грешен ход, така че и този модел ще бъде успешен. Още повече, че и други техни сегашни модели бяха за един пазар, пък станах бестселъри на друг(и) пазар(и).
  • #5
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    за Европа ако го скалъпят с 0.9TCe, и му измислат някое авангардно име може да стане добър конглокент на Фиат Панда и други подобни нишови миниколички.
  • #4
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Тия инженери обезумяха съвсем,поне да продават новите коли с празен моторен отсек.И да си избираш какво да сложиш вътре.То бива гавра с клиента ама това минава всякакви граници.
  • #3
    26 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За тез пари бих си взел и аз
  • #2
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много готино изглежда. за разлика от някои легенообразни недоразумения!
  • #1
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Ей го идеалния двигател за дошето . " В момента на пазара в Индия хечбекът е достъпен с 0,8-литров двигател с 54 к.с.". Може с турбо да се комбинира..току станал 59 коня..тамън да върти климатика..мухахаххаха