IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вероятно най-скъпият Nissan

Редкият GT-R Nismo Z-Tune се продава за 510 000 долара

Вероятно най-скъпият Nissan

Вероятно най-скъпият Nissan
Снимка: Contempo Concept HK Motors

Идеята на Nissan GT-R е да бъде достъпна спортна кола с динамика на суперавтомобил. Има обаче екземпляри от японския модел, чиято цена дори надхвърля тази на повечето екзотики на пазара.

Една от най-редките версии GT-R Nismo Z-Tune се продава в момента за 510 00 долара, или близо 910 000 лева. За тези пари може да се купи Lamborghini Aventador SV или пък цели 5 чисто нови Nissan GT-R от последното поколение.

Причината за космическата за автомобил на Nissan сума се дължи на факта, че машината е изключително рядка.

Модификацията Nismo Z-Tune, появила се през 2005 година при предишното поколение R34, се смята за една от най-бруталните и ексклузивни такива. От нея са създадени само 19 екземпляра.

Въпросният е деветият от серията и се продава в Хонг Конг. Състоянието му е заводско, сочи обявата на дилъра Contempo Concept HK Motors.

Задвижването на тази модификация е поверено на познатия 2,8-литров мотор с шест цилиндъра, но преработен да генерира 500 к.с. и да се развърта до внушителните 9 000 об/мин. Задвижването е към четирите колела.

Според официалните данни GT-R Nismo Z-Tune е способен да вземе дисциплината на 400 метра за само 10,06 сек. А това е територия на суперколите. За съжаление цената на модела също попада там...




 

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    100ян ( преди 8 години )
    От къв зор, ще давам един камион пари за тая крива грозотия??? Докато има балъци да дават пари за тая наречена GT-R, ще има и богаташи които после ще им изпиват паричките. Но това наистина е една ултра грозна кола....като айде, това може да мине за по-добре, ама R35 пфффф... повръщня!!!
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    хъ ( преди 8 години )
    Ти гледаш но не виждаш,очичките да не са ти само за украса??а зад тях кухо а...
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    i want it NOW ( преди 8 години )
    Погледнах я,помислих и познай какво ?Искам я !!!
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    аз тука таково... ( преди 8 години )
    Не знам да има некои да даде тези пари за тази разпилена тояга,може да е хубава колата но си е еднодневка.Погледнете я пак и помислете 900 000
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    respect, nismo!domo arigato!
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    респект ( преди 8 години )
    400 метра за само 10,06 сек
  • #10
    14 rate up comment 0 rate down comment
    до RRE S3 ( преди 8 години )
    Ти един коментар на български МОЖЕШ ЛИ да напишеш.А може ли и коментара ти да не ВОНИ на *** ?
  • #9
    5 rate up comment 7 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Само да вметна още едно японско съкровище, което излезе наскоро - Lexus LFA. Цената на Nurburgring пакета е няколко милиона. Иначе и немците с коли като Carrera GT, SLR 722, 918, Veyron, 911 GT3 4.0 не изостават по цени.
  • #8
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Tokyo ( преди 8 години )
    Велика машина! Шапки долу!
  • #7
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Не, че нещо, но ( преди 8 години )
    някой може ли да ми каже за немски автомобил от 2005 г. който в момента да струва 10 пъти повече? Нека кажат феновете на немското за такъв! Нека кажат как така някакъв Нисан, който не е нито спортна, нито луксозна марка, прави кола, която през всяка година и се е вдигала цената със 100%. Всяка година до сега. Хайде немски фенове, вместо да хействате, кажете за прехвалените си любими коли или замълчете!