IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia атакува премиум сегмента с нов модел

Автомобилът ще бъде със средни размери и задно предаване

Kia атакува премиум сегмента с нов модел

Kia Motors ще пусне на пазара през 2017 г. нов луксозен модел със задно предаване. Това съобщи агенция Ройтерс, като се позовава на високопоставен представител на корейския производител, пожелал анонимност.
Kia атакува премиум-сегмента с нов модел
Новината идва малко, след като от Hyundai обявиха, че подготвят модел на луксозното си подразделение Genesis, който ще бъде със средни размери и задвижване към задните колела. Неговата цел е да се конкурира с подобни автомобили, предлагани от Audi, BMW и Mercedes-Benz.

Именно в тази насока работи и Kia, която има в гамата си само един модел със задно предаване – Quoris. В компанията са на мнение, че марката се нуждае от ярки и самобитни автомобили, които да привлекат нови клиенти с високите си технологии и ефектен външен вид.

Дизайнът на автомобила ще бъде в стила на концепта Novo (на снимките), показан на автосалона в Сеул миналата година.
Kia атакува премиум-сегмента с нов модел
При пускането си в производство моделът на Kia ще се предлага с избор от 3 двигателя – 2,0, 2,2 и 3,0 литра. Очакванията на корейците са да продават около 60 000 автомобила от този модел на година.

Снимки: Kia
 

Тагове: kia novo
0 от 500