IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаци правят Porsche 911 Turbo от карбон

Подобреният автомобил ще бъде демонстриран в Женева

Руснаци правят Porsche 911 Turbo от карбон

Изненадващо или не, руснаци успяха да подобрят значително една от автомобилните икони на пазара - последното поколение Porsche 911 Turbo. Става дума за ателието TOPCAR, което разработи карбоново купе за спортната кола.
Руснаци правят Porsche 911 Turbo от карбон
Карбоновите компоненти са около 30 на брой и заменят оригиналните, направени от метал. Те пасват както на 911 Turbo, така и на 911 Turbo S.

Доработката носи името Stinger GTR, като целта й е да редуцира теглото на германския спортен модел. От снимките се вижда, че карбоновите детайли заменят оригиналните брони, калници, капаци, прагове.
Руснаци правят Porsche 911 Turbo от карбон
От TOPCAR не съобщават с колко килограма ще олекне преработеното от тях Porsche 911 Turbo. Знае се обаче, че серийната версия на автомобила тежи 1,6 тона.

Преди около месец друго тунинг ателие - Vitesse AuDessus, показа подобен пакет за Ferrari F12tdf. Той също е карбонов, като редуцира масата на италианския модел с около 160 кг.
Руснаци правят Porsche 911 Turbo от карбон
Всички подробности за руското 911 Turbo ще станат ясни в началото на месец март по време на Автомобилен салон Женева 2016.

Снимки: TOPCAR

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да кажем че в предницата панелите тежат 120 кг а отзад 100. заменяш същите панели с 5 пъти по лек материал. Отпред олеква с 80 кг(става 20 кг), отзад с 96 кг(Става 24). 120/100=1.2 и 24/20 = 1.2. Кое съотношение се променя, вие *** ли сте?
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какъв баланс да се промени като формата на панеллите е същата и замябата е по цялата дължина,също най вероятно ще слезе малко центъра на тежеста освен, че ще се олекоти значително.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Карбоновите мнонокоци са в класа на хиперкарите които се израбитват и сглобяват ръчно, каквити е Porsche 918 например. Чаткаш ли разликата?
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Вероятно поне едно 100 кила по-малко. Добре ще се отрази на ускорението обаче кой знае колко ще струва доработката.