IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руската лимузина ще е с двигател Porsche

Моторът обаче ще се сглобява в Русия

Руската лимузина ще е с двигател Porsche

Германската марка Porsche официално бе избрана за доставчик на двигателите за новата лимузина на президента на Русия, която се разработва в рамките на проекта „Кортеж”, съобщава изданието Carexpo.
Porsche ще прави моторитe за новата руска лимузина
Първоначално се обмисляше разработката на моторите да бъде поверена на руски производител, но в крайна сметка е взето решение те да бъдат поръчани на немската компания. Тя на свой ред се задължава да предложи цяла гама агрегати – с 6, с 8 и с 12 цилиндъра, сочи информацията.

Двигателите ще бъдат разработени от експертите на Porsche, но сглобяването и производството им ще се осъществява в Заволжския моторен завод, който принадлежи на компанията „Солерс”. Тя е един от участниците в проекта „Кортеж”.

Любопитното е, че трансмисията на лимузината ще бъде разработена изцяло в Русия. След избора на Porsche за доставчик на двигателите работата по скоростната кутия ще стартира на практика от нулата.

Представянето на готовите автомобили от проекта „Кортеж” е планирано за май 2018 г. Освен лимузина трябва да бъдат готови и още няколко модела, сред които стандартни леки коли, миниванове и всъдеходи.

Снимка: Carexpo
 
 

0 от 500
  • #20
    34 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Не жали за мен а за СССР
  • #19
    36 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Ще бе, ще.То и СССР щеше да е вечен.
  • #18
    35 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    а за Аутомедия-внимавайте от къде крадете информацията, че понякога пишете смешни неща
  • #17
    35 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От всичките 20 мнения, които прочетох до момента ми стана ясно 1. Нито един, от коментарите не е съобразен с действителността. Първо защото лимузината изобщо няма да изглежда така, това е рисунка(за тези, които нямат представа) и второ, защо да не е с двигател на Порше бе хора. Как може 60-70 процента от автоматичните скоростни кутии да са на ZF и да се слагат и на Мерцедес и на БМВ пък лимузината не може.Хората са си направили сметката-това е. А за критиците ще кажа-четете повечко.
  • #16
    35 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    2018г като осъзнаят че не могат да сглобят ск. кутия, ще звъннат пак на някои по модерен, и ще има 2020г.2020 Русия няма да я има ти за колата говориш
  • #15
    33 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Знам, ама знам и какво е лъжа
  • #14
    36 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Трябваше да сложат някой от дизелите на VAG. На Путин не му дреме за вредни емисии. Иначе двигателя боксер ли ще е ? Ако нещо се повреди ще трябва да свалят всичко за да го ремонтират.
  • #13
    37 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Американците са похарчили 80 милиона долара, за да разработят химикалка която да работи в безтегловносTЕх ама как лъжеш........ПОхарчили са $7 000 000 не $ 80 000 000
  • #12
    37 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    2018г като осъзнаят че не могат да сглобят ск. кутия, ще звъннат пак на някои по модерен, и ще има 2020г. се очаква новата гига кола на П.*** -чо. Да си купува новия Майбах че да има в кво да се вози.
  • #11
    36 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Утре като им тряснат и ембарго за автомобилни части и ще спре лимузината на ***.