IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda обяви цената на водородния си модел

Седанът Clarity струва колкото конкурентът Toyota Mirai

Honda обяви цената на водородния си модел

Honda обяви цената на водородния си модел
Снимка: Honda

Японската компания Honda обяви цените на своя сериен водороден автомобил Clarity. Той е вече в продажба на територията на САЩ, като ценовата листа започва от 60 000 долара.

Приблизително толкова струва и основният конкурент на Honda Clarity - Toyota Mirai. Моделът на най-големия автомобилен производител в света е вече наличен и в Европа, където цените му започват от 66 000 евро. Вероятно Honda Clarity ще има аналогична цена на Стария континент, като се очаква да се появи в продажба по-късно тази година.

За клиентите в САЩ се предлага и лизингова схема за закупуване на Clarity, като месечната вноска е под 500 долара, сочи информацията. Към момента моделът на Honda е наличен в определени щатове, тъй като производителят разполага с ограничено количество екземпляри.

Водородната Honda бе представена в края на миналата година по време на автосалона в Токио. Автомобилът се задвижва от електрически мотор с мощност 177 к.с., който се захранва с енергия от горивната клетка, в която протича химична реакция между кислород и водород. Единственият отпадъчен продукт е чиста вода.

С напълно зареден резервоар с водород моделът може да измине около 700 км., като самото зареждане отнема по-малко от 3 мин.

Още подробности вижте ТУК

Тагове: honda clarity
0 от 500
  • #37
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    "Да признавам, че доста излъгах.Сега намерих че в калифорния 1кг водород струва 13,59$, а в европа 9 евро за килограм. "Хахахха, 18 лв за 100км. На всичкото отгоре трябва и да се набълбукаш със 66к евра за този кашон и де се записваш за да заредиш. Голям кеф ще да е тази ***. Тази технология е мъртва. Изминава около 700км с резервоар или това означава около 400км градско. Направо покъртително...
  • #36
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До анонимния ( преди 8 години )
    Не че защитавам германците, но пак не си чел скоро. Тази година май не си чел за продажбите им на дизеловия хибрид. НЕ е само концепция. Има продадени няколко бройки.
  • #35
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До Toyota Mirai ( преди 8 години )
    Брато моля ти се следи малко чужди сайтове. Е там хора които минават покрай салоните на Тойота ще ти кажат, че си стоят Мираи-те от сума ти време. Нещо май вярваш на скалъпени статии, а не на хора видели го с очите си. Тойота дори си намалиха плануваните бройки за производство. Като са толкова надъхани за бъдещото на водорода защо не си плащат за строежа на водородстанции, а иска общините и щатовете да ги плащат? Ако наистина вярваха в бъдещото на технологията щяха да инвестират яко в зарядни
  • #34
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Toyota Mirai ( преди 8 години )
    до: Аууууу водородните като са толкова икономични, че...И да Аууу-каш и да НЕ Аууу-каш е все тази! За твое сведение, до 2017-та Toyota Mirai е напълно изчерпана. Още на зелено преди да е пуснат на пазара е продадена с 2 г. напред. Иначе си мисли, че не ги купуват и си мечтай, но моля не на глас, че доста глупаво звучиш. Чети преди да пишеш писателю! Чети! Дори тук в АМ имаше статия за продажбите на Toyota Mirai и че е изчерпан модела. Пробвай първо да бъдеш читател, а след това писател!
  • #33
    4 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    @ДДДДДД, не знам кой трябва да бъде забранен със закон, но за мен водородните автомобили са най-смислените превозни средства за бъдещето. Нито електромобилите, нито автомобилите с ДВГ(бензин, нафта, газ) са по-безопасни. Ако трябва нещо да се забрани, то това са самоделните газови уредби в България. За щастие, самоделни водородни автомобили няма да има.
  • #32
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Германците направиха един концепт и го обявиха за най-икономичен. Така, че дизеловият хибрид, когато го пуснат в търговската мрежа, вземе да се продава и реално се тества колко е икономичен, тогава мога да приема, че тези некадърници са направили най-икономичния дизелов хибрид. А и дизел и хибридно задвижване са несъвместими неща поради ред причини, които няма да обяснявам, а за които всеки може сам да се сети, ако поне малко разбира от коли, двигатели и задвижващи системи.
  • #31
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Онзи който пише германци и Приус в едно изречение, за анти-реклама чувал ли си?Щом германците са казали, че хибридите не са икономични, защо именно те направиха най-икономичния дизелов хибрид в света. След като приус не е икономичен един австрийски таксиметрош шофьор има навъртяни 1 милион километра с него и казва че батерията не е сменяна, но разхода не се е повишил осезаемо.
  • #30
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Щом 5 водородстанции не могат да смогнат със зареждането на 70 Мирая не ми се мисли колко им е капацитета и ако не е наваксала след този преди теб, какво чакане става.
  • #29
    6 rate up comment 7 rate down comment
    ДДДДДД ( преди 8 години )
    Сега е безплатно зареждането, защото няма къде да се зарежда. Голяма схема за продажба.Тези водородстанции нямат голям капацитет и ако някой е минал 30 мин преди теб си се разкарвал напразно. Значи трябва да има една до *** ти която постоянно да следиш.Тия легални водородни бомби трябва да бъдат забранени със ЗАКОН.
  • #28
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аууууу водородните като са толкова икономични, че дори с безплатно зареждане защо не ги купуват като топъл хляб? Защото няма много *** с излишни 66000 евро. Това безплатно зареждане скоро го лансираха, защото не им се продават произведените бройки.Ти като си такъв надъхан за автомобилите с водородни горивни клетки как и кога смяташ да притежаваш такава? То е ясно че няма да е в БГ близките 5 години, защото няма къде да я зареждаш.