IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой колко продаде в Европа през 2015 г.

Всички компании записват ръст, лидер остава VW Group

Кой колко продаде в Европа през 2015 г.

VW Group остава най-големият автомобилен производител в Европа, разкриват данните на Асоциацията на европейските автомобилопроизводители (ACEA). Скандалът с дизеловите коли на концерна не се отразява на продажбите му в Европа през годината, като всички марки на производителя записват ръст.
Кой колко продаде в Европа през 2015 г.
Снимка: Ройтерс

През 2015 година VW Group отбелязва повишение в реализациите си с 6,1% спрямо година преди това. Общият брой продадени в ЕС автомобили на концерна е 3 377 799. Всички марки на немската група отбелязват ръст в продажбите си през годината, като най-голям е той при Porsche - цели 25,7%.

Пазарната си позиция запазват също вторият и третият по големина производители в Европа. PSA Group приключва 2015 година с ръст от 6,2% и 1 448 819 продадени нови коли. Renault Group калкулира дори по-голямо увеличение - 9,2% до 1 334 556 нови коли.

В челната петица попадат още Ford и Opel. При Ford продажбите за годината са 999 224 (ръст от 8,6%), а при Opel - 928 712 (ръст от 2,4%).

Следващата в класацията компания е BMW Group, която остава лидер сред производителите на премиум автомобили. Реализациите на групата достигат 896 390, или ръст 12,4% на годишна база.

Със 714 386 продажби (ръст от 10,6%) обаче марката BMW се нарежда на второ място в категория на луксозните брандове, а пред нея застава Audi със 738 051 реализации и ръст от 5,7%. Третото място в Европа остава за Mercedes със 707 046 продажби и увеличение от 12,6%.

Подробна информация вижте в таблицата на ACEA
Кой колко продаде в Европа през 2015 г.
 

Тагове: acea
0 от 500
  • #43
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам защо се правят така класациите - по концерни. Някой казал че е концерн и хоп, милиони продажби. А истината е друга - най-мнопго продадени VW, на второ място Форд, на трето Рено. Ето това са най-продаваните автомобили.
  • #42
    3 rate up comment 1 rate down comment
    БОРИСЛАВ ( преди 8 години )
    За фолксваген е ясно.А литекс колко автомобила произведе.
  • #41
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Махнете 10-те марки на ВАГ и оставете само Фолк с Ваген и ще разберете действително колко продават чалгаджиите!За 2016 г. поне наполовина ще са, а следващата още по-малко....и по-малко, докато селската фирмичка отиде там където и е мястото, а именно да продава, колкото всяка посредствена фирма с к0фти качество
  • #40
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "VW е с минимална разлика под тойота"Хех, верно ли? ФВ като бранд няма и 6 милиона продажби, като половината са в Китай, правени от китайски джойнт венчъри. Май хич не е "минимиална" разликата.
  • #39
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Иначе за японските коли които се продавали няколко ПЪТИ повече от немските - погледнете статистикитеVW е с минимална разлика под тойота, а следващия японски производител по бройка е хонда които не са продали и на 1/2 от VW или GM.MB и BMW поотделно продават повече от mazda и mitsubishi взети заедно и малко по-малко от Suzuki(които продават основно в Индия, китай и т.н.)
  • #38
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    krasimir-rd Ако кажеш от къде Бултрако са открили, че колага е в БГ и кой и е собственик(телефон, адрес и т.н.) ще ми е много интересно.В цял свят компаниите имат проблеми с този момент и силно се съмнявам, че в България е решен...
  • #37
    10 rate up comment 3 rate down comment
    krasimir_rd ( преди 8 години )
    Само да кажа за сервизната акция на Хонда. Карам Акорд 2004 година. През изминалата 2015 год. ми се обадиха от Бултрако Пловдив и ме поканиха да отидата да ми сменят въздушната възглавница ТАКАТА, защото е възможен проблем. Смяната беше извършена абсолютно БЕЗПЛАТНО 11 години след като колата е излезнала от завода. Времето на смяна беше около 20 мин.
  • #36
    3 rate up comment 6 rate down comment
    до karutsar ( преди 8 години )
    Този ник от японската ти каруца ли идваМного ти отива...
  • #35
    12 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Много от критиците на японските автомобили които хвалят немските каски да прочетат заглавието мнооого внимателно.а заглавието е"Кой колко продаде в ЕВРОПА през 2015 г." да в Европа немските каски изпреварват японските но само в Европа.Но в световен мащаб Японските производители са няколко пъти над немските каски.Японските произведители винаги са били пред немските каски във всичко що се отнася за автомобил.
  • #34
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Фолк с ваген" май са ги пуснали в китайските магазини всичко по един лев.