IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелгейт не се отразява на Porsche

Спортната марка бележи ръст в продажбите си на всички пазари

Дизелгейт не се отразява на Porsche

Въпреки че концернът VW Group бе разтресен силно от дизеловия скандал, продажбите на спортната му марка Porsche бележат ръст на всички пазари, става ясно от официалната статистика.
Дизелгейт не се отразява на Porsche
Новият най-добре продаван модел на марката - Macan. Снимка: Porsche

През 2015 година реализациите на Porsche достигат 225 121 екземпляра, което представлява ръст от 19% спрямо 2014 година, когато марката продаде общо 189 849 коли в света.

Основна заслуга за увеличението през 2015 година има моделът Macan, от който са продадени над 80 000 екземпляра. Именно Macan е най-продаваният автомобил на Porsche, измествайки от тази позиция дългогодишният бестселър Cayenne. За 2015 година големият SUV е генерирал 73 119 продажби.

При най-култовото Porsche - 911, продажбите са се увеличили с 4 на 100 през миналата година, което се равнява на 32 000 продажби. Лек ръст спрямо 2014 година показва също Cayman, докато Panamera и Boxster отбелязват минимален спад. Тези два модела обаче предстои да бъдат подменени с напълно нови, което се е отразило на търсенето, уточняват от Porsche.

Като цяло продажбите на Porsche регистрират най-голям ръст спрямо 2014 година в Европа и Китай - с цели 24%. Сходно е увеличението в Германия, а в САЩ е записан ръст от 10 на сто.

Тагове: porsche vw group
0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    М еги ( преди 8 години )
    Браво на Порше, те и преди си бяха добре.Та нали те спасиха Фолксваген от тотал заличаване и това бе прецеден т по-малка фирма спасява по-голяма.Най-хубавото нещо излязло от ФВ е ПОРШЕ.
  • #17
    6 rate up comment 1 rate down comment
    trex ( преди 8 години )
    Значи 911 има ръст 4% въпреки излизането на новия модел в края на годината! Това се нарича златен модел. Не случайно е най-добрата спорна кола на Планетата. Браво Порше! Палци горе.
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Виж ако е млада мацка, любовница на някой дърт шеф на банка и оня и е подарил за рождения ден SL AMG, тя може и действително да не знае какво кара и какво има под капака. Но и в българия 20г. любовници едва ли го знаят.
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Точно защото съм живял в чужбина ти го казвам. Българите са много по ларш от чужденците, преди да купи кола чужденеца, първото нещо за което се интересува е какви данъци ще плаща за нея, голям двигате, големи данъци, малък двигател, малки данъци. И тъй като всички в чужбина са много добре запознати, какво означават абревиатурите отзад показващи обема на двигателя, много богаташи в Германия си поръчват на големите кубатури, да няма външни инициали, за да не дразнят че карат кола с 5л. двигател.
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    unA ( преди 8 години )
    Като не си излизал в чужбина не говори изобщо. Хората си купуват автомобилите НОВИ, следователно не виждам смисъл да пипаш почти нищо по нея, след като имаш безплатно сервизно обслужване.Използват ги за превоз - конкретно щатите, поради големите разстояния, а не за фукане. Това, че в България всеки втори си е разглабял "колата" на 20г. два пъти е др. въпрос.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това че ти си мислиш, че не си знаят какви са им двигателите и конските сили, си е някаква твоя фантазия. Всеки който си дава парите, знае за какво ги дава. Изобщо няма да коментирам, че всяка година и плащат данък пърху двигател кубатура и конски сили. Същото се прави и при застраховките. Така, че най-малкото от там ще знаят.
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кое е глупост, че някой не знаят с какъв мотор им е колата ли? А за конски сили изобщо не ги и питай, защото ще те глледат умно. Говоря за хора с пари. Обикновено хората без пари знаят за какво си дават парите, защото ги нямат и цепят стотинката и си правят сметката.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Значи това са пълни глупости. Много хора не знаят къде са им рейките, носачите и други части на колата. По принцип най-запознати са винаги тези, чийто бараки не излизат от сервиза. И това ми го е казал майстор в сервиз.
  • #10
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво на Порше!Американското правителство и данъчни са изключително доволни , че ще има от къде да си вземат парите по глобите.За дойчовците ще остане една голяма златна тиква за най-големи "кръводарители" на бюджета на еврейския краварник!
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ... тия дето дават по 100К долара и нагоре, много добре знаят за какво си дават парите.Личи ти, че не си излизал от ваше село. Повечето не само, че не знаят, а и дори не знаят с какво гориво трябва да зареждат. Говоря за мъже. А представяш ли си да имаш 5 г. кола да е продаваш и да не знаеш с какъв двигател е. На мен ми се случи да попадна и на такъв индивид. Не знаеше от къде се отваря предния капак и трябваше да му показвам. Не му се било налагало. Сервиза му поддържали колата. ужас!