IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus изненада със серийна суперкола

Показаният в Детройт LC 500 е новия флагман на марката

Lexus изненада със серийна суперкола

Lexus изненада автомобилния свят, като представи на автосалона в Детройт напълно ново купе под името LC 500. Моделът е готов за серийно производство и ще се превърне в новия флагман на марката.
Lexus изненада със серийна суперкола
Президентът на компанията Акио Тойода представя автомобила. Снимка: Ройтерс 

Суперколата LC 500 трябва да покаже направлението, в което ще се развиват моделите на японския производител. Тя е построена по мотивите на концептите LF-LC, които Lexus демонстрира на някои от последните големи автомобилни салони.

Автомобилът е получил голяма решетка на радиатора, авангардни LED фарове, дълъг капак, полегат покрив, който може да бъде от стъкло или карбон, активен заден спойлер и задни светлини с вписана в тях буква L. Клиентът може да избира между 20- и 21-цолови алуминиеви джанти.

Габаритите на Lexus LC 50 са дължина от 4760 мм, широчина от 1920 мм и височина от 1345 мм. Разстоянието между двете оси е 2870 мм. Това е първият модел на марката, изграден на новото шаси за автомобили със задно предаване GA-L (global architecture for luxury vehicles).

Суперколата се задвижва от 5,0-литров V8 с мощност 467 к.с., който е познат от моделите RC F и GS F. Двигателят се съчетава с напълно нова 10-степенна автоматична скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 4,5 секунди.

Салонът на купето е с 4 места, като в оборудването влиза мултимедиен комплекс от ново поколение, аудиосистема Pioneer, както и система за безопасност Lexus Safety System +. Кога обаче ще почнат продажбите на модела и колко ще струва той, все още не е обявено.

Тагове: lexus lc 500
0 от 500
  • #33
    7 rate up comment 0 rate down comment
    1 ( преди 8 години )
    Хайде, ***...успокой се...цял ден спамиш с тъпотии и написа 50 коментара. Бедно чиляче такова! Човек вместо да прочете коментари на хора, които ги влекат колите....чете тъпотиите на 0-ли като теб.
  • #32
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    БМВ,МЕРЦ и АУДИ са като селски каруци от миналия век пред супертехнологичното чудовище LEXUS.
  • #31
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Странно колко много *** има в тази смешна държава-то май нормални не останаха." - във всеки друг форум чета само суперлативи за този автомобил, само тука са дали на бай ганчовците да се вихрят...
  • #30
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Странно колко много *** има в тази смешна държава-то май нормални не останаха.Да кажеш,че този модел е "кашон","***" и т.н. е смешно при положение, че през последните 10 години лексъс и тойота обират почти навсякъде наградите за най-надежден автомобил с най-малко дефекти и проблеми,а в същото време компанията има най-много нововъведения през последните 5 години и е световно признатия лидер в развитието на технологиите в областта.В какво забутано село живеете, че сте толкова изолирани?
  • #29
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "аз кола с Аткинсонов режим съм имал преди 10 години."Карала на баба си фърчилото, празноглавата форумна ***..
  • #28
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Sosa ( преди 8 години )
    Дошо аз кола с Аткинсонов режим съм имал преди 10 години. Твоя Сивик от 95 година незнам дали също има? Ти ми кажи къде са технологии те от Й8 които Тойота дадоха преди години на Баварците. Защо все още не ги виждаме в някой нов лек сос. А тоя подцинкован контейнер за *** горе на снимката е закъснял технологично с 10 че и повече години.
  • #27
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Sosa ( преди 8 години )
    Дошо Аткинсонов от Лек сос слагат стария и изпитан V8 защото е здрав и не се чупи. Взели са в предвид също и рязкия спад цените на горивата. И ето ти нов супер кар със стар но здрав двигател а това , че харчи 15-20 на сто не е проблем с тия цени на бензина.
  • #26
    7 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    Доше, не знам дали изобщо прави този вътрешен трансформърс този двигател, но ако е така с каква цел спортен уж автомобил ще преминава на аткинсън...и какво толкова,това е само още 1 режим на работа на клапаните, предполагам го ползват за да го вкарат в някакви еко норми...
  • #25
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Кофти новина за форумните вгаонетки: LC 500 wins two Eyes On Design Awards at the 2016 NAIAS, for best interior and for best production car.
  • #24
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Суперколата се задвижва от 5,0-литров V8 с мощност 467 к.с., който е познат от моделите RC F и GS F.Върхът на японската инженерна мисъл. Тоя двигател го слагаха на BMW през 90-те години на 20 век. Не думай!?Кога Бе еН Ве (или който и да е друг)са имали двигател, който преминава от нормален цикъл в Аткинсонов?90-те ама на този век.Ето тогава може и да имат.