IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият конкурент на Tesla се появи пред публика

Моделът на Faraday Future разполага с 1000 к.с., използва четири ел. мотора

Новият конкурент на Tesla се появи пред публика

Автомобилният свят ще се промени. В това са убедени и хората зад новата марка Faraday Future, която представи първия си продукт на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, САЩ. Той е напълно електрически има за цел да подскаже за бъдещата гама на производителя.
Новият конкурент на Tesla се появи пред публика
Снимка: Ройтерс

Въпросният модел е само концепт, като носи името FFZero1. Той вероятно никога няма да се появи в серийно производство, но пък определено успя да привлече вниманието на автомобилния свят, доказвайки високата амбиция на новоизлюпения производител.

Машината използва изцяло карбонови шаси и купе, които ще се използват и за бъдещите серийни модели на компанията. Те ще представляват масови машини от сегмента на седаните, кросовърите и хечбеците. Въпросните автомобили на Faraday Future ще се появят на пазара като конкуренти на Tesla.

Именно от Tesla е зает и екипът на Faraday Future - Ник Самсън, Даг Рекхорн, Алън Чери, Том Весър, които са заемали ръководни постове в базирания в Калифорния производител на електромобили.

Към момента няма конкретна информация за бъдещата гама на Faraday Future. Компанията обаче обяви, че стартира строеж на завод в Невада, в който ще бъдат инвестирани 1 млрд. долара.

Колкото до спортната машина, която се появи на изложението в Лас Вегас и бързо си спечели прякора "Електрически Батмобил", тя използва четири електрически двигателя, разположени в главините на четирите колела. Общата им мощност е 1000 к.с., което позволява спринт от място до 100 км/час за около 3 сек. Максималната скорост на движение достига 320 км/час.

FFZero1 е оборудван и със система за автономно придвижване, която може да работи както в трафика, така и на писта, разкриват от компанията.

Тагове: faraday future
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    2 ( преди 8 години )
    имала система за автономно придвижване , това да не е ремаркето на влекача :)) , също така за какво са и тия 1000 коня , да я направят 200 кона ама да минава 2000 км с едно зареждане
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    Колата най-вероятно никога нямало да се появи серийно обаче е конкyрент на Тесла, която се продава от няколко години ;-/И къде ще се конкyрират - на конкyрси за красота ли?
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 8 години )
    Е хем конглокент,хем няма да се произвежда серийно ?!!
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Небой се един дизелак ще изхвъли същите мизерии за 4-5000км като изгорялата кола.
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вчера една Тесла в Норвегия се е самозапалила след като собсвеникът я е оставил на зарядна станция. Гледката не е много еко.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    До 2020 много вода ще изтече и тесла ще има нови модели. Само на приказки сега конглокират тесла.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Далече са от Тесла, които съумяха да направят приложим автомобил, който не отстъпва по нищо на тези с ДВГ и при това на достатъчно нормална цена. Спортни коли на ток за момента са безсмислени, тъй като ако ще ги караш по 30 км на година, няма да замърсиш атмосферата ако караш и голям бензинов двигател за спортни цели и рентабилността и смисъла на ел. колите се губи в случая към днешна дата.
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тесла няма автомобил в този клас за се конглокират. Аз си мислех, че първото творение на ФФ ще е в средния клас, за да се опитат да засенчат наистина някой.