IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Микробусът от бъдещето на VW

Budd-e е умен и практичен, задвижва се от електричество

Микробусът от бъдещето на VW

Визията си за микробус на бъдещето демонстрира германската компания Volkswagen на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, САЩ. Моделът носи името Budd-e и към момента е само концепт.
Микробусът от бъдещето на VW
"Микробусът на 21-ви век", както от компанията наричат модела, има дължина от 4,6 метра, което го позиционира под Multivan T6. Въпреки това обаче Budd-e демонстрира завидна модулност и практичност благодарение на новаторските решения и технологии.

Електрическият микробус използва платформата Modular Electric Platform (MEB), създадена специално за електрически plug-in автомобили. Архитектурата позволява използването на големи батерии, без това да се отразява на вътрешното пространство или динамиката на автомобила, твърдят от Volkswagen.

При Budd-e батериите са монтирани под пода на автомобила, като захранват електромотори, поставени на предния и задния мостове. От германската компания не разкриват мощността на агрегатите, но пък съобщават, че моделът може да развива 160 км/час и да изминава около 600 км. с едно зареждане, което отнема между 15 и 30 мин. За зареждането на батериите помага и поставен на покрива соларен панел.
Микробусът от бъдещето на VW
Новаторски решения са използвани и при конструирането на купето. Така например плъзгащите се врати се отварят с докосване на бутон, а в задната броня е интегриран допълнителен багажник под формата на чекмедже. Задната седалка е цяла, като следва извиките на купето и може да се превърне в лежанка или да приюти трима пасажери. Пасажерското предно кресло пък може да бъде завъртяно на 180 градуса.

За доброто настроение в салона се грижи и система, която работи с гласови команди и разпознава различните гласове. Приборният панел пред шофьора е заменен от три обединени дисплея, като дисплеи заменят и стандартните странични огледала.

Към момента няма яснота дали Budd-e ще се качи на конвейера. Шансовете за серийно производство обаче са големи, тъй като Volkswagen наскоро обяви, че заради скандала Дизелгейт ще се съсредоточи върху разработването на екологични превозни средства.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen budd-e
0 от 500