IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кia и Hyundai с мрачна прогноза за 2016 г.

Корейците предвиждат застой на продажбите на техните модели

Кia и Hyundai с мрачна прогноза за 2016 г.

Корейските производители Kia и Hyundai публикуваха официално прогнозите си за продажбите на нови автомобили през 2016 г. Двете компании предвиждат застой на ръста на продажбите, който се очаква да бъде на нивата от 2006 г.
Кia и Hyundai с мрачна прогноза за 2016 г.
Този резултат Kia и Hyundai свързват най-вече със забавянето на икономическия ръст в Китай и на нестабилната обща финансова ситуация в цял свят. Председателят на борда на директорите на двете компании Чун Мон Ко дори предрече, че 2016 г. ще бъде една от най-тежките за двете корейски марки в цялата им история.

Според шефа на двата производителя, продажбите на Kia и Hyndai през настоящата година няма да могат да превишат 8,130 млн. бройки. А това ще бъде най-ниският резултат на компаниите за последните 10 години.

„Единственият вариант тази ситуация да се промени, е китайската икономика да тръгне нагоре. Ако това не стане, ни очакват доста трудни месеци”, категоричен е председателят на борда на директорите на Kia и Hyundai.

Снимка: Kia

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В KIA не съм ходил, но в Hyundai през ноември, и ми направиха цена на i30 с 8900 лв. под тази на Тойота Аурис с подобно оборудване. Преди това бях и в Тойота, де. Така, че реалните им цени са по-ниски от тези в сайта им. От което губят клиенти.
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    За Америка може би правят добри отстъпки, но това не важи за България (или поне рядко се вижда нещо изгодно). На мен лично за това което предлагат Хюндай и Киа като двигатели и оборудване със съответните цени, и липсата на отстъпки не ми допада. Мога да си взема почти същото от друг производител на много по-добра цена. Пресен пример е новият Tucson, който със 185 к.с. дизел и кожа отива на 77К лв. :(((. Най-ниското ниво 115 к.с. дизел е 53К лв. Малко много ми се вижда за 4.5 метра паркетник.
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами вижте динамиката на i30 1.6 дизел 115 к.с.- 2007 и от същото време Golf5 1.9 ТDI. Сори за феновете на Ваген!
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Who Cares ( преди 8 години )
    Hyundai obiknoveno se prodava $5-6000 pod MSRP cenata. Az syshto testvah Sonata prez liatoto i uskorenieto beshe normalno, na Turbo modelite 1.6 T Eco i 2.0 T dori sravnimo s tova na iapsonkite. Sonata Limited i Sonata Hybrid mozheh da kupia za okolo $25-26 000. Nakraia pak si kupih Accord za $21 000. Ot ekstrite ima samo zadna kamera, dokato Hyundai e otrupan kato koledna elha.
  • #10
    2 rate up comment 4 rate down comment
    еми ( преди 8 години )
    нормално е простия народ да намалява!
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами имам 12 годишна Соната която съм купувал чисто нова лично изкарана от мен от IND! За тези години аз и бащами сме и навъртяли 189 хиляди. Малко са, но това е защото освен нея съм имал и доста други коли, но сонатата я държа защото е корава и не създава проблеми. Масла,филтри,накладки,2-а пъти ангренаж, 1-ин път предни дискове, ляв маншон на външно каре. Какво повече да искам от тази кола ? За тези години една биалетка не съм сменил по тези пътища ,а не е да сме я щадили . Преценете сами!
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Активен ( преди 8 години )
    Динамиката им е трагична, какъвто и двигател да хванеш. Натискаш *** и нищо не се случва следващите няколко секунди.Електронно са скопени за да се щади двигателя и скоростната кутия,че дано изкарат гаранцията.Смятах да купувам нова,но направих тестдрайв и се отказах.Мъртъвци.
  • #7
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колите им са пълни с екстри, по надеждност традиционно са пред Фолксваген (Форд и Опел отдавна са ниска летва за корейците). Няма как колите им да са две на цената на една.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами те и китайците вече не пасат трева...
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    Aма интересни разсъждения - и как точно ще стане кола наблъскана с екстри да е на половин цена? Или трябва качеството да е отчайващо или ако могат да постигнат подобни цени без да влошават качеството ще означава, че конглокентите им са силно надценени и дерат клиентите си с нереално високи цени.А и притесненията им са основно заради пазара в Китай, а не толкова за тоя в Европа