IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Citroen C6 тръгва от Китай

Луксозният седан ще получи 1,8-литров мотор с 200 к.с.

Новият Citroen C6 тръгва от Китай

Ръководството на китайско-френското съвместно предприятие DPCA (Dongfeng Peugeot Citroen Automobile) обяви, че през септември ще покаже новото поколение на бизнес седана Citroen C6.
Новият Citroen C6 тръгва от Китай
Концепцията Metropolis. Снимка: Citroen

Машината обаче ще се различава от своя предшественик, тъй като ще бъде по-обикновена и стандартна, а нейни главни конкуренти на пазара в Китай ще бъдат Ford Taurus и Toyota Crown, съобщава Chinacarnews.

На външен вид новият седан ще се доближава до концепта Citroen Metropolis, показан през 2011 г. В основата на модела ще бъде платформата EMP2, която е използвана и за Peugeot 308 и Citroen C4 Picasso, но междуосието на C6 ще бъде увеличено до 2900 мм, колкото беше и при предишната генерация на модела.

Използването на това шаси ще ограничи избора на двигатели до използването само на 4-цилиндрови. Основно производителят ще залага на 1,8 THP мотор с мощност от 200 к.с. Този агрегат вече се поставя на няколко модела на Peugeot и Citroen за китайския пазар.

Според информациите новият Citroen C6 ще се предлага единствено в Китай. За европейския пазар французите работят върху напълно различен автомобил, който ще бъде доста по-луксозен и модерен. И ще се предлага под марката DS.

 

Тагове: citroen c6
0 от 500