IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW призна за електрически кросовър

Бъдещото i5 е готвено за конкурент на Tesla Model X

BMW призна за електрически кросовър

BMW е на финалната права на разработката на нов електрически модел. Пред AutoExpress един от топ мениджърите на производителя – Йън Робъртсън, заяви, че това ще бъде кросовър с името i5. Досега се считаше, че баварците работят върху седан на базата на 5-Series.
BMW призна за електрически кросовър
Все още няма яснота кога ще бъде готов автомобилът, но се знае, че серийната му версия ще се сглобява в завода в Спартенбърг (САЩ). Там се произвеждат кросовърите X3, X4, X5 и X6. Като основен конкурент на BMW i5 се сочи показания неотдавна Tesla Model X.

Робъртсън разкри, че каросерията на машината ще бъде от въглеродни нишки, като преходът с едно зареждане ще бъде около 320 км (200 мили). Именно увеличаването на пробега е главната задача, върху която са съсредоточили усилията си инженерите на BMW. Причината е, че Model X може да измине около 470 км с едно зареждане.
BMW призна за електрически кросовър
Баварците обаче са на мнение, че ще могат да обърнат нещата в своя полза с помощта на нови литиево-кислородни батерии, които да решат проблемите с малкия запаз на енергия при електромобилите. Освен това в BMW работят и върху направата на нов вид зарядна станции за подобни машини, която ще може да зарежда електромобилите до 90% за по-малко от 2 часа.

Неофициални снимки: AutoExpress
 

Тагове: bmw i5
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    мен пък ме кефи как изглежда.обаче пробега е малък. 320 км не стигат за никъде.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бобо, ти от централата на БМВ ли го написа това?Виждам, че си много вътрешен човек. Дори имам подозрение, че си от екипа създаващ визията на новите БМВ-та. Би ли споделил как ще изглежда точно, че наистина не можем да дишаме спокойно и сън няма да ни лови, без да разберем подробности! Хайде не ни мъчи и ни сподели!П.С. Зная, че в този форум се подвизават предимно милионери, богаташи, меценати, инженери, стилисти, дизайнери, тесни специалисти и хора от кухнята на всички марки.Потресен съм!
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Бобо ( преди 8 години )
    Хора не се шашкайте. Просто някой за 5 минути на фотошопа е сложил предница на i8 и задница на i3. Колата няма да изглежда така. Дишайте спокойно.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пичове, според мен и Тойота и БМВ умишлено залагат на такъв изчанчен дизайн, особено когато става дума за неконвенционални модели. Иначе, да, иска се свикване с вида му, но как иначе да се отличи?Браво на БМВ, че и те се захващат по-сериозно с електрически и въобще алтернативни задвижвания.
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    IT ( преди 8 години )
    хаха...абе от както се сближиха с тойота почнаха да се появяват разни урудливи концепти на БМВта...гледам и се чудя този син уруд тойота ли е...ама я то БМВ било....:))) Баварци моля ви хайде хибридни технологии вземете ама дизайн...И ТО ОТ ТОЙОТА....:)) аайде няма нужда....спрете се моля че ще ядете голямото дърво от Мерцедес и Ауди хахах
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    BMWfan ( преди 8 години )
    лелеле..майко...мислех че Бентуга е грозна....ама това може да му вземе титлата!