IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови 15 коли преминаха през тестовете на Euro NCAP

Най-слаб резултат - 2 звездички, получи Lancia Ypsilon

Нови 15 коли преминаха през тестовете на Euro NCAP

15 нови модела автомобили преминаха през краш тестовете на независимата европейска организация Euro NCAP. Повечето от тях калкулираха максимален резултат от 5 звезди, но други получиха рейтинг от съответно 4, 3 и дори само 2 звезди.
Нови 15 коли преминаха през тестовете на Euro NCAP
Отличниците, покрили всички параметри на краш изпитанията, са BMW X1, Lexus RX, Mercedes-Benz GLC, Infiniti Q30, Jaguar XE, Jaguar XF, Opel Astra, Kia Sportage, Kia Optima, Renault Megane и Renault Talisman.

Резултат от 4 звезди получават Nissan Navara и MINI Clubman, а спортното купе BMW Z4 регистрира само 3 звезди.

Най-лошо представяне прави Lancia Ypsilon, при която рейтингът е едва 2 звезди.

Италианският хечбек се провалил в теста "челен сблъсък", след който в двигателния отсек са се появили дим и огън, сочи информацията. Слабо е представянето и в основните категории - "защита на възрастните в купето": 44%, "защита на пешеходци": 64%, "електронни системи": 38%. Задоволителен е единствено резултатът в категорията "защита на децата в купето", където Ypsilon записва 64%.

Резултатите на всички тествани автомобили вижте в таблицата
Нови 15 коли преминаха през тестовете на Euro NCAP
Снимки: Euro NCAP

Резултатите на други автомобили вижте ТУК

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Също така тези тестове винаги са в ущърб на евтините модели които имат доста по-малко електроника за безопасност в базовото си оборудване. Не че не трябва да се отбелязва и този фактор но според мен му придават излишно много значениеНо така се създава объркване - колата може да има съвършена пасивна безопасност но й липсва един асистент и автоматично пада на 4 звезди а другата може да е съвсем посредствена но с цялата електроника на света и да има 5 звезди
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    То хубаво ама тая класация създава измамна увереност.Никой не си прави челен удар между 2 автомобила с 32 км/ч за да се постигне събирателна скорост от 64 км.Трябва да правят краш тестовете минимум с двойна скорост 120-150 км за да видят хората реални резултати.Какво се случва ако се ударят с някой челно със 60-70км.Или със 100.Сега гледат и си казват- "то не е опасно щом със 64км нищо ми няма значи със 100 ще съм почти добре.Тези тестове са безмислена глупост.Слаби са.
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Renault Megane, както винаги хвана 5 звезди
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Любопитен ( преди 8 години )
    Баси, Разликата между Мини и Ланчиа, като изключим пешеходците е в ущърб на Минито, а то има 4 звезди?
  • #1
    8 rate up comment 12 rate down comment
    нищо изненадващо ( преди 8 години )
    Италиански ***!