IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новият флагман на Volvo

Шведите официално представиха луксозния S90

Ето го новият флагман на Volvo

Компанията Volvo представи официално най-новия си модел – седанът S90, който заменя S80. Новият флагман на шведите ще дебютира пред публика на автосалона в Детройт през януари догодина.
Ето го новият флагман на Volvo
Автомобилът е построен на модулната платформа SPA, която бе създадена за второто поколение на кросовъра XC90. Моделът ще се предлага с 2,0-литрови бензинови и дизелови турбодвигатели от семейството Drive-E. Бензиновият засега е един – T6, развиващ 320 к.с., докато дизелите са два – D5 с 235 к.с. (470 Нм) и D4 със 190 к.с. (400 Нм).

Топ-версията на флагмана на Volvo - T8 Twin Engine, ще бъде достъпна с хибриден агрегат с обща мощност от 400 к.с. Тази силова установка също дебютира при кросовъра XC90. Скоростните кутии за модела са две – 6-степенна механична и 8-степенна автоматична.

С изключение на най-слабата модификация всички останали ще са оборудвани със система за задвижване на четирите колела. В стандартни условия по-голямата част от въртящия момент ще се прехвърля на предната ос, но при нужда 50% от мощността ще може да се насочва и към задните колела.

Седанът ще получи и полуавтономна система за придвижване на базата на активен круз-контрол. Тази система ще може да държи самостоятелно автомобила в платното му при скорост до 130 км/ч., като в случая дори не е нужно отпред да има друго превозно средство, което да следи и по този начин да поддържа траектория и дистанция.

Освен това новото Volvo S90 е получил система за откриване на големи животни като коне и лосове на пътя. Тя работи както денем, така и нощем и при случай на опасност от сблъсък активира спирачките на автомобила, за да избегне инцидент.

В оборудването на машината са включени още система за кръгово видеонаблюдение, система за следевен на мъртвите зони, система, помагаща на водача при преминаване на кръстовища (тя „наблюдава” останалите автомобили и предупреждава водача при нужда).

От компанията обявиха, че гамата на модела на по-късен етап ще бъде допълнена с комби, което ще носи името V90. Като конкуренти на новия си флагман скандинавците посочват BMW 5-Series, Jaguar XF, Mercedes-Benz E-Class и Audi A6.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo s90
0 от 500