IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи най-мощния спортен автомобил в историята си

Новата версия на R18 има хибридно задвижване от различен вид

Audi представи най-мощния спортен автомобил в историята си

Спортното подразделение на марката Audi представи нова версия на прототипа си R18, като го определи за „най-мощния и ефективен състезателен автомобил в цялата история на германската марка”. Машината е предназначена за участие в клас LMP1 в световния шампионат по издържливост (WEC), който включва и „24 часа на Льо Ман”.
Audi представи най-мощния спортен автомобил в историята си
Задвижването на спортния прототип отново е хибридно, като в основата на агрегата е 4,0-литров дизелов мотор с 6 цилиндъра. Този път немците са се отказали от използване на система за рекуперация на кинетичната енергия с маховик в полза на схемата с литиево-йонни батерии, на която се залага при Porsche 919 Hybrid.
Audi представи най-мощния спортен автомобил в историята си
Засега от Audi не разкриват каква е мощността на силовия агрегат, но уточняват, че тя е по-голяма от тази на предшественика на R18, който развива 830 к.с. Машината е получила промени и в предната част на каросерията, която е преработена за подобряване на аеродинамичните показатели.
Audi представи най-мощния спортен автомобил в историята си
Новото Audi R18 ще дебютира на 17 април в състезанието от WEC на пистата „Силвърстоун”. През тази година Audi и Porsche ще участват в шампионата с по два автомобила, а не с по три, както бе досега. Това се прави за оптимизация на разходите.

Първият екипаж на R18 е в състав Анди Лотерер, Бенуа Трелуйе и Марсел Феслер, а във втория влизат Лукас ди Граси, Лоик Дювал и Оливие Джарвис.

Снимки: Audi

Тагове: audi r18
0 от 500
  • #31
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Ха-ха, сега и магнитната левитация ли са измислили немците? И как така се получи че когато през 79-та немците отвориха първата маглев линия дълга цели 908 метра, японците вече поставяха рекорд за скорост от 517 км/ч с маглев влакове?? Голяма работа са немците, ама само ако има от кого да копират технологии, иначе никакви ги няма.
  • #30
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Японците ако решат ще направят европейците за смях за нула време, така както го направиха с електрониката, батериите, хибридите, високоскоростните влакове и т.н., просто защото технологично са много по-напред. Няма да го направят обаче, защото е безсмислено да се хвърлят толкова пари на вятъра, а те са преди всичко прагматични хора. Затова и са толкова напред технологично.
  • #29
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Ауди 15 години мачкаше всичко по пътя си на Ле Ман"Е то пък голямата кмонглокенция за тия години.. А за 2014-та още има да черпят какъв невероятен късмет извадиха на едната Тойота да и гръмнат датчиците на организаторите, а другата да катастрофира и да се забави 5 обиколки.
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Тойота е шампион във WEC за 2014г"Оризар,Ауди е шампион за 2012 и 2013.Порше за 2015.И ся ко прайм???Както казах,тоталната хегемония на Ауди и Порше във ВЕЦ е непосилна за превъзмогване от японците и още по-трудна за приемане от оризарските фенчета.Ауди 15 години мачкаше всичко по пътя си на Ле Ман,а за зла участ на джапанките и Порше се завърна на любимия си терен.Тъй че оризояди свиквайте,все по-зле ще става за любимите ви японски марки.
  • #27
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Я да хвърлим един поглед към класирането за 2015......опаааа...не се напъвайте жапанки!
  • #26
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Трошльота шампион за 2014 г. , а преди била ли е някога шампион?! Май никога! Ха, ха! И през тази 2014 г. изгуби най-престижното състезание на Льо Ман! Така, че дръгливите Дошльовци да си траят и да си ги *** без много шум!
  • #25
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кво превъзходство бе лайногризец?Тойота е шампион във WEC за 2014г.Дръгливите *** на Алуди не са помирисвали титла от няколко години.Дотогава гнусния разпадащ се клозет Алуди ще е във фалит.
  • #24
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    А, и да се радват канцерогенните че във WEC няма регулации за вредни емисии и могат да си тровят на воля. Че ако имаше, и Ауди и Порше щяха да дишат на Тойота... чистия въздух.
  • #23
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Само вида на тоя инголщатски изтребител с вид на .."Хех, абе тоя "инголщадски" квото-и-да-е е правен от YCOM в Парма, Италия. Ауди просто си купуват шасито от тях, с мноого пари. Щото имат за харчене за пропагандни партенки, с които ловят гладки мозъчета като твоето. Батериите им са китайски или корейски, силовата електроника - също. Иначе са страшно технологични, добре само че има откъде да си купуват технологиите. За сравнение, Тойота си правят всичко напълно сами.
  • #22
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Ауди и с половин кола да излязатТе кога са правили цяла?