IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросовърът на Alfa Romeo предизвиква Porsche Cayenne Turbo S

Топ мениджър на марката разкри нови подробности за бъдещия SUV на италианците

Кросовърът на Alfa Romeo предизвиква Porsche Cayenne Turbo S

Първият в историята на Alfa Romeo кросовър ще съчетава изумителен италиански дизайн и динамични характеристики, които ще му позволят да се конкурира с най-бързите модели от този клас. Това съобщи пред Car and Driver шефът на американското подразделение на марката Рид Биглънд.
Кросовърът на Alfa Romeo предизвиква Porsche Cayenne Turbo S
Неофициално изображение: Theophilus Chin

Топ мениджърът разкри, че новият SUV на италианците ще превъзхожда като размери BMW X3, чиято дължина е 4657 мм. В основата на модела е модулното шаси Giorgio, което по-рано тази година дебютира при седана Giulia.

По думите на Биглънд, основното оръжие на модела ще бъде динамиката, както при ускорението от 0 до 100 км/ч, така и при поддържането на висока скорост. В Alfa Romeo са си поставили за цел кросовърът им да подобри постиженията на Porsche Cayenne Turbo S и Range Rover Sport SVR за най-бързо преминаване на Северната дъга на „Нюрбургринг”. Сега там рекордьор е германският SUV със 7 минути и 59 секунди.

Последното вероятно означава, че моделът ще получи 3,0-литровия V6 двигател с две турбини, който се поставя на „напомпаната” модификация на Giulia - Quadrifoglio Verde. Агрегатът развива мощност от 510 к.с.

Очаква се премиерата на кросовъра на Alfa Romeo да се състои на автосалона в Париж през септември догодина, а продажбите да стартират през януари 2017 г.
 

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    иваН ( преди 8 години )
    Красиви ама никой не ги предизвиква,засщо ли?
  • #9
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    КОментират смешници, които никога не са карали алфа. Гадно е на светофара да буташ немския си кошник докато най-красивия автомобил в света те задминава с надсмешка - разбирам ви мъката.Преодолейте обаче комплексите си и ще видите истината - алфа винаги е била и винаги ще бъде нещо много повече от немските барутници. Не случайно ВАГ се напъваха толкова да ги купят. Италианците са големите в автомобилостроенето и нововъведенията - групата фиат имат най-много значими нововъведения!
  • #8
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Щом предизвиква значи ще стане рано или късно като избухнат със зверската алфа,че какво лошо видяхте в Жулиета, 4С, 8С, сега и Джулия. Вярно че не са масовки,ама са си тежки,газарийски коли.
  • #7
    6 rate up comment 10 rate down comment
    ама къде го... ( преди 8 години )
    предизвиква - на хартия ли?
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Криско ( преди 8 години )
    Януари 2017 се съмнявам да са пуснали Джулията, това евентуално 2018-та декември, просто така се работи в тая компания. Жалко за Алфа, страхотна марка беше преди 20г.
  • #5
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Немския "звяр" ( явно от зверски кошник ) ще му гледа стоповете, както го правят на жулиата. Освен дизелова завеса да пусне немския таралясник с друго не може да впечатли тази расова алфа.
  • #4
    23 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 8 години )
    Че тя 4C си е бутиков ватомобил. не е масовка!
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Когато го видим на живо тогава може да коментираме! За момента продалжават само догатките както и с Джулия. Това онова ,а още реална кола на пазара която да пипнеш и покараш не съществува само едно КуВе за което много се приказва ,а дори една бройка продадена няма. Жал ми е за тази марка ,толкова ценна с такава история ,а в такова плачевно състояние!
  • #2
    9 rate up comment 19 rate down comment
    АВДИ ( преди 8 години )
    И един мармот завива шоколад!!!! :))))Пълен смях!!!
  • #1
    12 rate up comment 15 rate down comment
    евреин ( преди 8 години )
    И колко пъти по-добро!? И този "модел" ще го виждаш толкова често,колкото 4С.