IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley вади Bentayga Coupe

Спортният кросовър ще видим в Женева

Bentley вади Bentayga Coupe

Британската марка Bentley навлиза в сегмента на луксозните кросовъри с пълно снаряжение, става ясно от информация на изданието Аutoexpress. Пълноразмерният Bentayga няма да бъде единственият проходим автомобил на британците, като към него ще се присъедини и модел с две врати.
Bentley вади Bentayga Coupe
Bentley Bentayga при премиерата си във Франкфурт. Снимка: Automedia.bg

Bentayga Coupe, както се очаква да се нарича моделът, ще бъде изпълнен в духа на BMW X6 M и Mercedes GLE63 S Coupe. Кросовърът ще използва базата на Bentayga, но ще се отличава с по-спортен дизайн и по-ниско окачване. Казано иначе, всъдеходните му възможности ще бъдат жертвани в името на представянето на асфалта.

Жертвани в името на спортния дизайн ще бъдат също така пространството на задната седалка и обемът на багажника. Те обаче не са от главно значение за спортен кросовър с две врати.

Основният приоритет пред Bentayga Coupe ще бъде динамиката, става ясно от информацията. Към момента няма никаква информация за задвижващия мотор на модела, но вероятно той ще представлява доработена версия на поставяния в настоящия кросовър 6,0-литров W12. Дори в стандартната си модификация този агрегат доставя повече от сериозни показатели - 608 к.с. и 900 Нм.

Твърди се, че Bentayga Coupe ще бъде способен на спринт от място до 100 км/час за по-малко от 4 сек. Максималната скорост пък ще превишава 320 км/час.

Концептуалният вариант на Bentayga Coupe трябва да видим на изложението в Женева през март 2016 г. Продуктовият модел вероятно ще бъде готов още през есента на същата година, като ще се появи под прожекторите на слона в Париж, сочи информацията.

Тагове: bentley bentayga
0 от 500