IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus RX може да получи двигател V8

Той е предназначен за върховата спортна версия на кросовъра

Lexus RX може да получи двигател V8

Lexus RX може да получи двигател V8
Снимка: Lexus

Lexus RX вероятно ще получи върхова спортна версия, която ще се задвижва от бензинов атмосферен двигател V8, съобщава Motoring.

За подобна опция при модела е споменал лично продуктовият мениджър на кросовъра Макото Танака. Той разкрил пред изданието, че няма технически пречки новият Lexus RX да бъде снабден с подобен агрегат, но към момента проектът за направата на RX F не е приоритет.

Въпросният V8 агрегат е наличен, като е познат от модела RC F. Той развива 477 к.с. и 530 Нм. В момента най-силната бензинова версия на Lexus RX използва V6 мотор с обем 3,5 литра. Той задвижва модификацията RX 350 F Sport, като развива 300 к.с. и 370 Нм.

Дали Lexus RX F ще се появи на бял свят предстои да разберем. Неотдавна обаче от японската компания обявиха, че следващите F-модели ще използват мотори с турбо, за да могат да се впишат във все по-високите изисквания към отделяните емисии. А това вероятно означава, че възможността RX F да получи атмосферен двигател V8 намалява с всяка изминала година.

Припомняме, че преди месец бе заснет прототип на нова версия на Lexus RX, при която снованата новост бе салонът със 7 места.

Тагове: lexus rx
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ... абе сигурно има такива които да харесат това чудо - все някой ще си го купи...
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Страхотни коли са това! За съжаление не всеки може да си ги позволи. Ако имах достатъчно, изобщо нямаше да се двоумя. Изборът ми щеше да бъде GS 450h. Жестока кола.
  • #7
    18 rate up comment 2 rate down comment
    wheelsmaster ( преди 8 години )
    Лично моето мнение е, че новите Лексуси на живо изглеждат доста по-добре отколкото на снимки. Преди няколко дни видях кросоувър на Лексус и направо ми останаха очите. Уникален просто. А и бялото много му тича.
  • #6
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Номерът се връзва с две телчета...
  • #5
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Гошо ( преди 8 години )
    Най-грозната решетка сред всички модели коли за всички времена! Факт! А сега тази грозотия ще краси и кросовъра им! Е толкова ли не могат да я разделят на две части - горна и долна за да намалят това големо грозотило отпред, наречено решетка и за да не развалят иначе хубавата визия като цяло на колата?! А и не ми е ясно къде на тая огромна и грозна решетка тип бабина престилка ще сложат номера на колата?! Но иначе дошльовците умират за такива изчанчени форми приличащи на картините на Пикасо
  • #4
    30 rate up comment 8 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Tozi Lexus kato go pogledne6 vsiava respekt,hi6tnik!Kosmi4eski korab.Kato go vidi6 v ogledaloto ti kazva samo edno:Mahni si ot liavata lenta golfodjio i mar6 v serviza.
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Прав си няма да е нищо ново за лексъс скоростната кутия да не се сменя, като при ВАГ - отдавна не се впечатляваме от подобни надеждни модули от лексъс.Виж обаче от ВАГ продължаваме да се разочароваме от повече от 10-15 години.
  • #2
    7 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От статията не разбрах, ще го слагат ли този двигател или не?Ако го сложат ще е единственото хубаво нещо в тази кола, но като им знам скоростните кутии - не вярвам крайния резултат да е впечатляващ.
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    лелеееее как изглежда...