IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abarth се връща във WRC с Fiat 124 Spider

За целта ще бъде променена конструкция на модела, както и неговият мотор

Abarth се връща във WRC с Fiat 124 Spider

Заводското ателие на Fiat – Abarth, работи върху евентуалното завръщане на марката в световния рали-шампионат (WRC). Това съобщи представител на компанията пред Automotive News.
Abarth се връща в световния-рали шампионат с Fiat 124 Spider
Любопитното е, че компанията смята да заложи на показания наскоро роудстър 124 Spider. За рали първенството той ще бъде оборудван с твърд покрив, който няма да може да се сваля. Машината ще получи същия турбо мотор като на серийната версия, но обемът му ще бъде увеличен от 1,4 на 1,6 литра.

Шефът на маркетинговия отдел на Abarth – Фабрицио Симони, не коментира евентуалното завръщане на марката във WRC. Той обаче потвърди предстоящото излизане на „напомпана” версия на 124 Spider, като уточни, че това ще стане до средата на 2016 г.

Компанията Abarth има участие във WRC с модела Fiat 124 Sport Spider. Това става в периода 1971-1974 г., като колата записва общо 4 победи. През 1976 г. Abarth пуска най-успешната си рали кола – купето 131, което спечели 18 ралита и 3 шампионски титли – през 1977, 1978 и 1980 г.

След това мястото на Fiat в рали програмата на италианския производител е заето от марката Lancia. В началото на века Fiat се завърна в ралитата, но тимът участваше единствено в италианските състезатели от шампионата на Европа.

Снимка: Fiat
 

Тагове: abarth fiat 124 spider
0 от 500