IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 5-Series излиза догодина

Моделът ще предложи дизел с 408 к.с.

Новото BMW 5-Series излиза догодина

Разработката на новото поколение BMW 5-Series е на финалната права, като премиерата на автомобила ще се състои през следващата година, твърди Autocar, разкривайки нови подробности за модела.
Новото BMW 5-Series излиза догодина
Неофициално изображение на новия модел. Снимка: RM Design

Според информацията премиерата на луксозния седан ще се състои през септември 2016 година по време на автосалона в Париж. Версията комби ще видим в Женева през март 2017 г., а модификацията 5-Series GT очакваме през есента на същата година по време на изложбата във Франкфурт.

Посочва се, че дизайнът на автомобила ще бъде вдъхновен от новото поколение на флагмана 7-Series, като ще демонстрира стил, лукс и динамика. За BMW 5-Series е подготвена също така нова платформа - CLAR, която ще позволи редуциране на общата маса с около 100 кг. Въпросната платформа ще позволи също така интегрирането на нови двигатели и технологии, като в интериора очакваме познатите от 7-Series система за контрол с жестове, дигитално арматурно табло и др.

Спекулациите сочат, че новата "петица" ще може да бъде поръчвана с 3-цилиндровия бензинов двигател с обем 1,5 литра, който в момента се поставя на някои от моделите с предно предаване на BMW. Най-любопитен със сигурност обаче е новият дизелов мотор. Той има обем от 3,0-литра, като развива 408 к.с. и 750 Нм, твърди Autocar.

Новост ще има и под капака на върховия спортен вариант - М5. Той ще разчита на познатия 4,4-литров V8 мотор, чиято мощност обаче ще бъде увеличена до 626 к.с. Освен това моделът ще може да се поръчва със задвижване към задните или към четирите колела.

Тагове: bmw 5-series
0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Хората, които карат НОВИ БМВ-та се убедиха, че Мерцедес W140 е по-широк вътре. Ти си го плюй колкото искаш. И не съм написал нищо лошо, господин мразещ всичко и всички! Колата е с по-различен дизайн и е по-красива от старата. Мисля, че вече се сещаш как трябва да отидеш на очен лекар, не мислиш ли?
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    петфорц до трифльорц ( преди 8 години )
    що не си гледаш допотопният умрелцедес ами и ти си взел за нови коли акъл да даваш? ***!
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Купето е по-тумбесто леко, фаровете са различни и т.н. Има разлика, не е същата. Гледай внимателно!
  • #9
    4 rate up comment 5 rate down comment
    hm ( преди 8 години )
    Изглежда по същия начин като сегашната 5.Защо я наричат нова?
  • #8
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    Всичко хубаво, но вариант с трицилиндров двигател е подигравка. Истинската петица е със шест цилиндров редови двигател.
  • #7
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Най-накрая!! ( преди 8 години )
    М5 с X-drive! Това ще е Колата(за който може да си я позволи)!
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Да карал съм естествено и ф10 е много по-добра кола от е60 от гледна точка на комфорт и технологии но не този спортен седан който съм свикнал да карам. Ако си мислиш че това че е по-бърза я прави спортна грешиш. Спорната кола не е в бързината толкова, колкото в управлението и Ф10 е стъпка назад заради electric steering и по-големите си размери и тегло. Чесно казано Ауди А6 е по-спортна кола от 5та серия в момента което е парадоксално.
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    тия трикове с редуциране на общата маса ги видяхме при Мерцедес...намалили са обема на резервара от 66 литра на 48 и хоп...ето ти 13 кг печалба...
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Като гледам какъв е дизайнът в последно време на германците, мога да им кажа БРАВО! То не само БМВ! Всичките правят много красиви автомобили!Относно коментара за спортните качества - пич, карал ли си F10, 530 XD? Ненормална кола! 258 коня, даваш газ, излита и е стабилна. Не знам какво не ти харесва! Много повече ми харесва от на баща ми моделът F01, 730D.А тук дизайнът е покъртителен!
  • #3
    15 rate up comment 7 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    На снимката изглежда добре, но новата 7-ца изобщо не ми допада като дизайн (предницата).